Groei aantal loonbeslagen baart Please Payroll zorgen

Groei aantal loonbeslagen baart Please Payroll zorgen van Please Payroll

Door: Please Payroll  03-08-2011
Trefwoorden: Administratie

 

Payrollorganisatie constateert dat het aantal loonbeslagen in Nederland blijft groeien. De organisatie schat dat er door alle gerechtsdeurwaarders gezamenlijk per jaar tussen de 300.000 en 400.000 keer beslag op inkomen wordt gelegd. De administratieve afhandeling daarvan kost werkgevers veel tijd en energie. Wel blijkt het snel en correct uitvoeren van een loonbeslag een effectief middel om te voorkomen dat schuldenlasten verder oplopen. heeft daar inmiddels een aparte procedure voor ontwikkeld.  

Hoewel landelijke cijfers over het totaal aantal loonbeslagen niet voorhanden zijn merkt Please dat schuldeisers vaker loonbeslag leggen. Dat komt mede omdat het aantal organisaties die zonder rechterlijke tussenkomst een dergelijk beslag mogen leggen groeit. Zo mogen naast de Belastingdienst en de gemeente ook het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB), de IB-groep, de Sociale Verzekeringsbank en het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) zich direct bij de werkgever melden als er sprake is van betalingsachterstand bij een werknemer. is bezorgd over deze ontwikkeling, aangezien loonbeslag de relatie werkgever-werknemer onder druk zet en het correct afhandelen van loonbeslag extra tijd vraagt van de werkgever.

Neutrale partij

heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het ontwikkelen van een aparte procedure voor het effectief en efficiënt afhandelen van loonbeslagen. Die omvat onder meer direct overleg met de deurwaarder en de schuldeiser over een realistische afbetalingsregeling. -directeur Jan Franken: “Mede daardoor hebben we in onze eigen organisatie het tij kunnen keren en is er inmiddels sprake van een daling van het aantal loonbeslagen bij de opdrachtgevers waarvoor wij werken. Loonbeslag komt nooit zomaar uit de lucht vallen, maar veel MKB-bedrijven spelen niet of nauwelijks in op signalen dat er betalingsproblemen zijn. Ligt het beslag er eenmaal, dan reageert men doorgaans veel te traag waardoor de schuldenlast verder oploopt. Wij staan als payroll-organisatie tussen werkgever en werknemer in en kunnen dus als neutrale partij doen wat nodig is: snel de juiste maatregelen nemen. Het is één van manieren waarop wij onze opdrachtgevers ontzorgen.”

Door de aanpak van is het aantal loonbeslagen wegens het niet betalen van zorgpremie met 45% gedaald. Ook is het aantal loonbeslagen bij jongeren tot en met 25 jaar sterk gedaald.

Trefwoorden: Administratie

Andere producten en diensten van Please Payroll

04-04-2012

Groeispurt payrolling bij MKB legt Please geen windeieren

payrolling, flexibiliteit in contractvormen, persoonlijke benadering, kostenreducerend


14-09-2011

Please: payrollers wacht bange Kerst

  Please Payroll wil maar één ding: het leven voor ondernemers leuker maken. Want wie personeel heeft, is veel te veel tijd kwijt aan administratieve zaken. Weg plezier in het ondernemen, weg sociaal leven! Daarom regelt Please Payroll al dat soort zaken voor u. Kunt u lekker werken en andere dingen doen die u leuk vindt. Het leven is toch veel te leuk voor personeelszaken?


Payrolling leidt tot forse besparingen in het MKB van Please Payroll thumbnail
20-10-2009

Payrolling leidt tot forse besparingen in het MKB

Ernst & Young heeft in opdracht van Please Payroll een onderzoek uitgevoerd naar de aantrekkelijkheid van de dienst ‘payroll’ voor het bedrijfsleven. De kernvraag uit het onderzoek is: wanneer is payroll vanuit het kostenaspect voor ondernemingen een interessant alternatief? Om dit te bepalen is gekeken naar de opbouw van personeelskosten voor een bedrijf. Een kopie van het onderzoek kan bij Please Payroll opgevraagd worden.

Resultaten
Uit de resultaten van het


Please Payroll nieuwe shirtsponsor VVV-Venlo van Please Payroll thumbnail
01-08-2009

Please Payroll nieuwe shirtsponsor VVV-Venlo

Please Payroll en Eredivisieclub VVV-Venlo hebben hun handtekening gezet onder een sponsorcontract dat is ingegaan vanaf seizoen 2009-2010.

Algemeen directeur Edwin Prijden is zeer verheugd met de toetreding als nieuwe shirtsponsor van VVV-Venlo. “ Payrolling is een steeds bekender begrip aan het worden in het Nederlandse bedrijfsleven. Juist daarom is het voor ons van belang dat de reikwijdte en exposure van een sponsorcontract zo groot mogelijk is. Gezien het feit dat voetbal


Payroll-CAO Please wederom goedgekeurd van Please Payroll thumbnail
25-06-2009

Payroll-CAO Please wederom goedgekeurd

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen, heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de payroll-CAO van payrollorganisatie Please opnieuw gedispenseerd van de ABU CAO, de CAO voor de uitzendbranche.
Medewerkers kunnen onder uiteenlopende contractvormen bij Please in dienst zijn. Deze contractvormen variëren van een uitzendcontract met een hoge mate van flexibiliteit tot een contractvorm voor onbepaalde tijd.


HRM-professionals bundelen krachten in crisistijd van Please Payroll thumbnail
12-06-2009

HRM-professionals bundelen krachten in crisistijd

Please Payroll en Putmans Advies gaan gezamenlijk ondernemers op personeelsvlak ondersteunen die hinder ondervinden van de crisis.

De huidige economische recessie heeft tot gevolg dat veel bedrijven maatregelen moeten nemen om het hoofd boven water te houden. Voor veel ondernemers is personeel het meest waardevolle maar ook het meest kostbare bedrijfskapitaal. Daarom leent het thema ‘Personeel in crisistijd’ zich in deze periode uitstekend voor het vergaren van extra kenn


Meer gebruik van payroll tijdens crisis van Please Payroll thumbnail
14-05-2009

Meer gebruik van payroll tijdens crisis

Payrollorganisatie Please Payroll uit Aarle-Rixtel rapporteert een omzetstijging in het urenvolume van ruim 27,5% over het eerste kwartaal van 2009 ten opzichte van dit zelfde tijdsvak in 2008.


Tweede nominatie ondernemersprijs voor Please Payroll van Please Payroll thumbnail
23-10-2008

Tweede nominatie ondernemersprijs voor Please Payroll

Payrollorganisatie Please Payroll is genomineerd voor de High Growth Awards 2008. De initiatiefnemer Port4Growth heeft dit deze week officieel bekendgemaakt. Eerder dit jaar is algemeen directeur Edwin Prijden namens Please Payroll genomineerd voor de prestigieuze titel ‘Entrepreneur of the Year 2008', georganiseerd door Ernst & Young. Beide ondernemersprijzen worden jaarlijks geïnitieerd om succesvol ondernemerschap in Nederland te stimuleren en te belonen.