Meer gebruik van payroll tijdens crisis

Meer gebruik van payroll tijdens crisis van Please Payroll

Door: Please Payroll  14-05-2009

In deze huidige periode is bovenstaande berichtgeving een opvallend feit. Door de kredietcrisis raken immers talloze bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren in financiële moeilijkheden en daalt de algemene werkgelegenheid.

Volgens algemeen directeur Prijden is de omzetstijging van Please Payroll het gevolg van de toegenomen onzekerheid en de vraag naar meer flexibiliteit waardoor medewerkers eerder in dienst worden genomen via een payrollorganisatie. Medewerkers die reeds een drietal contracten hebben gehad, kunnen bovendien langer in dienst gehouden worden voor de duur van bepaalde tijd. Steeds meer ondernemers raken hiermee bekend en nemen hun bestaande of nieuwe medewerkers in dienst via een payrollorganisatie.

Daar komt bij dat payroll steeds vaker als serieus alternatief wordt overwogen door grote en kleine bedrijven als gevolg van het feit dat het juridisch en administratief werkgeverschap kan worden uitbesteed aan een gecertificeerde (NEN 4400-1 en ISO-9001) payrollorganisatie, zoals Please Payroll. Deze certificeringen garanderen een professionele werkwijze, waardoor bedrijven in staat gesteld worden om een groot deel van de personele risico’s elders onder te brengen.

Please Payroll is een landelijk opererende payrollorganisatie en heeft circa 500 opdrachtgevers in 40 verschillende sectoren.