Dwarsstroomventilatoren met 30mm walsdiameter. Stil, compact en eenvoudig te monteren.

Door: ebm-papst Benelux B.V.   11-04-2006
Trefwoorden: Bouw, Industrie, Ventilatoren

Dwarsstroomventilatoren met 30mm walsdiameter. Stil, compact en eenvoudig te monteren.

Dwarsstroom ventilatoren zijn met name geschikt voor toepassingen waar weinig inbouwruimte is. Met walsdiameter van 40, 45, 60 en 65 mm zijn dan ook de meeste applicaties goed te realiseren.
Met de QL3 serie heeft de vestiging van ebm-papst in het Duitse Landshut, een uitbreiding gerealiseerd met een walsdiameter van 30 mm. Hiermee zijn ook de nog compactere inbouwsituaties geen probleem meer.

De vlakke en brede bouwvorm met een brede aanzuig- en uitblaasopening maakt het mogelijk om met lage luchtsnelheid toch nog een hoog luchtvolume te genereren. Het lage geluidsniveau in combinatie met de speciaal afgestemde motoren maken de QL3 zeer geschikt voor toepassing in onder andere de nieuwste generatie huishoudelijke apparatuur.

Huidige toepassingen omvatten onder andere handendroger, convectoren, haarden, overheadprojectoren, magnetron, etc.
De mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal te monteren is het toepassingbereik zeer breed. Tevens kan de plaats van de motor aangepast worden, te weten links, rechts of in het midden. Waarbij in het laatste geval 2 dwarsstroom units door één en dezelfde motor aangedreven worden.

Vervaardigd uit vochtresistent aluminium is deze ventilator in diverse breedtematen beschikbaar. In combinatie met de juiste aandrijfmotor is er voor iedere applicatie de passende oplossing te vinden.
Het juist op elkaar afstemmen van de motor en de beoogde luchtopbrengst dragen bij aan een zo stil mogelijke ventilator. Deze is beschikbaar voor voedingsspanningen van 230 V, 220 V of 120 V ( 50/60 Hz); waardoor het toepasbaar is in applicaties die een wereldwijde afzetmarkt hebben.
De toelaatbare omgevingstemperatuur ligt tussen 0 en + 60 °C.

Trefwoorden: Bouw, Dwarsstroomventilatoren, Industrie, Luchttechniek, Ventilatoren,

Contact ebm-papst Benelux B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share