ESM motor

Door: ebm-papst Benelux B.V.   11-04-2006
Trefwoorden: Techniek, Energiebesparing, Koeltechniek

Energiebesparen zonder hoge kosten. In de koeltechniek is het mogelijk. De standaard motoren die in koelvitrines worden gebruikt zijn goedkoop maar energetisch slecht. Oftewel veel van de opgenomen stroom wordt omgezet in warmte zonder een bijdrage te leveren aan de daadwerkelijke functie namelijk het laten draaien van een ventilator.

Ebm-papst heeft een nieuw concept. Op basis van een borstelloze gelijkstroommotor kan een energie besparing worden gehaald van 80% ten opzichte van de standaard spaltpole motoren.
Niet alleen de energie opname is drastisch ingeperkt de ESM motor heeft nog een paar belangrijke voordelen.
Levensduur : een levensduur van 25 duizend uur ten opzichte van 8000 uur van een spaltpole motor.
Twee standen een dag en nachtstand. S’nacht als de vitrine afgesloten is kan de motor met nog minder toegevoerde energie draaien. Doordat het rendement van de motor zeer goed is ,ongeveer 80%, wordt er minder energie in warmte omgezet zodat ook intern minder gekoeld moet worden.

Al met al levert de ESM veel op, minder onderhoudskosten, minder energiekosten. Vibo benelux heeft een berekeningsmodule gemaakt waarmee het break even point kan worden berekend en vanaf wanneer de de ESM motor geld gaat opleveren.

Hieruit zal blijken dat energiebesparen ook nog eens het economisch gunstigste is.

Trefwoorden: Energiebesparing, Koeltechniek, Techniek

Contact ebm-papst Benelux B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share