HyBlade™ zet nieuwe standaard voor grote axiaal ventilatoren

HyBlade™ zet nieuwe standaard voor grote axiaal ventilatoren van ebm-papst Benelux B.V.

Door: ebm-papst Benelux B.V.   27-11-2008
Trefwoorden: Duurzaam, Energiebesparing, Koeltechniek

HyBlade™ zet nieuwe standaard voor grote axiaal ventilatoren
Ongelooflijk stil, ongehoord efficiënt.De HyBlade is een ventilator waarbij aluminium en kunststof worden gecombineerd in de vleugels van de ventilator. Hierdoor is het mogelijk om de eigenschappen van beide materialen optimaal te benutten. De combinatie van deze materialen is uniek en biedt vele voordelen.
Het grootste voordeel van de Hyblade is de enorme geluidsreductie. Dit kan oplopen tot wel 7 dB(A) ten opzichte van een conventionele ventilator. Hierdoor voldoet de HyBlade aan de steeds strengere geluidsnormen. Daarnaast sluit deze innovatie prima aan bij één van de speerpunten van het kabinet, namelijk duurzaamheid. Door de gewichtsreductie is het mogelijk om vanaf het productieproces tot het einde van de levensduur duurzamer te zijn.

HyBlade™:
• 50% gewichtsreductie door innovatief materiaalgebruik
• Hoog efficiënt vleugel ontwerp
• Revolutionaire geluidsreductie tot wel 7 dB(A)
• Forse verbetering van het rendement


Toepassingen
De HyBlade is zeer breed toepasbaar. Wanneer een toepassing gebruik maakt van een conventionele axiaalventilator, kan deze vervangen worden door de HyBlade. De HyBlade is in het bijzonder geschikt voor plaatsen waar geluid een belangrijk aspect is. Een voorbeeld hiervan zijn de koelventilatoren aan de buitenzijde van een supermarkt, binnen de bebouwde kom. Vanwege de omwonenden is het belangrijk om rekening te houden met het geluid.
Uit uitgebreide tests is gebleken dat de HyBlade ventilatoren bestand zijn bij zowel zeer lage als zeer hoge temperaturen. Daarnaast kunnen deze ventilatoren ook tegen hevige schokken, tegen zout en hebben ze ook de test voor chemische blootstelling goed doorstaan.

Kortom:
De HyBlade is een product dat zowel duurzaam als kostenbesparend en daarnaast voor een enorme geluidreductie zorgt. De HyBlade is uniek door de combinatie van materialen en breed toepasbaar.

Trefwoorden: Axiaal Ventilator, Duurzaam, Energiebesparing, Klimaattechniek, Koeltechniek, Luchttechniek, Ventilator, Ventilatoren

Contact ebm-papst Benelux B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share