DEWALT INTRODUCEERT UNIEKE RANGE KLEINE HAAKSE SLIJPERS

Door: Dewalt Benelux  19-05-2006
Trefwoorden: Bouw, Gereedschap, Haakse Slijpers

Met de introductie van de nieuwe 115 en 125 mm haakse slijpers brengt DEWALT een unieke range op de markt. De machines zijn voorzien van vele innovatieve kenmerken, waardoor ze zelfs de meest extreme omstandigheden zonder problemen doorstaan. Ze zijn het ideale gereedschap voor metaalbewerkers, lassers, verwarmingsinstallateurs, loodgieters, monteurs van HVAC systemen, scheepsbouwers, aannemers en agrariërs. Deze extreem krachtige slijpers zijn zeer geschikt om materialen zoals staal, pijpen, tegels, steen, beton en mortel door te slijpen.

Duurzaamheid
De nieuwe slijpers hebben een speciaal stofafvoersysteem, waarmee het meeste stof en gruis uit de koellucht wordt verwijderd voordat deze de motor passeert. Hierdoor wordt schade aan de machine door schuren en lekstroomvorming via opgehoopt metaalgruis voorkomen. De koolborstelaandrukarm uit een stuk waarmee de slijpers zijn uitgerust, voorkomt dat koolborstels klem komen te zitten. De machines zijn bovendien voorzien van zelfuitschakelende koolborstels waardoor de machine automatisch uitslaat als de koolborstels aan vervanging toe zijn.

De speciaal ontwikkelde motor waarmee de slijpers zijn uitgerust, heeft een met epoxyhars geïmpregneerde veldwikkeling voor extra bescherming tegen stof en gruis. Het anker heeft een deflector die de met stof en gruis beladen luchtstroom wegbuigt van de motor waardoor deze nog eens extra beschermd wordt.

Als eerste in de markt zijn de DEWALT kleine haakse slijpers voorzien van een solide aluminium tandwielkast uit één stuk, wat ervoor zorgt dat het geluid en de vibratie aanzienlijk vermindert. Tandwielen met schuine spiraalvertanding zorgen voor een soepelere en rustigere transmissie voor vibratievermindering.

Kracht en afmeting
De nieuwe generatie kleine slijpers maakt gebruik van de allernieuwste motortechnologie. De dikkere koperdraadwikkeling zorgt voor meer vermogen en een betere overbelastingsbeveiliging. Vanwege de efficiënte koperwikkeling wordt een maximum opgenomen vermogen van 1500 Watt (D28137) gerealiseerd. Met een excellente verhouding tussen kracht en afmeting zijn ze uniek in de markt. Door de smalle behuizing kunnen de machines uitstekend gebruikt worden in krappe ruimtes.

Gebruiksgemak
Voor een optimaal gebruiksgemak zijn de nieuwe units uitgerust met een anti-blokkeerflens die voorkomt dat de flenzen en de schijf permanent geblokkeerd raken. De spindelblokkeerknop is dankzij de zijdelingse plaatsing beter beschermd en makkelijk te bedienen. De slijpers zijn bovendien voorzien van een makkelijk af te nemen sleutelvrije beschermkap en een anti-vibratie zijhandgreep. De D28317 is bovendien voorzien van een autobalanceerinrichting waarmee de vibratie extra wordt verminderd.

Alle slijpers worden standaard geleverd met een sleutelvrij instelbare beschermkap, een verstelbare anti-vibratie zijhandgreep, een binnen- en buitenflens en een spansleutel. De D28130, D28132 en D28135K worden bovendien geleverd met stevige draagkoffer

Trefwoorden: Bouw, Bouwapparatuur, Gereedschap, Haakse Slijpers,

Contact Dewalt Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share