DeWALT introduceert zelfnivellerende lijnlaser (DW087K) voor horizontale en verticale toepassingen

Door: Dewalt Benelux  09-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Gereedschap

Met de introductie van de DW087K levert DEWALT aan de professionele gebruiker een eenvoudig te gebruiken, unieke laser welke geschikt is voor een brede range van kleinschalige toepassingen binnenshuis.

Gebruiksgemak en duurzaamheid
De DW087K is ontworpen met een ingebouwde magnetische beugel met een unieke scharnierfunctie. Deze stelt de gebruiker in staat om snel en eenvoudig de laser te draaien waardoor de toepassingsmogelijkheden en nauwkeurigheid worden vergroot. Het instrument wordt standaard geleverd met een universele wandbevestigingsconsole voorzien van een klem, welke perfect geschikt is voor het plaatsen van hangende plafonds.
De laser is makkelijk in gebruik vanwege het eenduidige bedieningspaneel aan de zijkant van de unit.
Voor behoud van de kalibratie onder de omstandigheden op de bouwwerf, is de DW087K voorzien van een rubberen bekleding. Bovendien is de laser stof- en waterbestendig.

Zichtbaarheid en nauwkeurigheid
De nieuwe laser produceert een heldere, gerichte straal met een nauwkeurigheid tot 0.3 mm per meter en is voorzien van een uniek 45 graden geheld frontvlak waardoor de straal een groter verticaal bereik heeft, wat zeer handig is voor het uitzetten van layouts voor wanden en andere loodlijntoepassingen. De laser is uitgerust met een zelfnivellerend mechanisme met een magnetisch gedempte pendelinrichting die binnen enkele seconden zeer nauwkeurig nivelleert.

Toepassingen
Het apparaat is uitstekend geschikt voor diverse toepassingen zoals het uitzetten van geluidswerende en hangende plafonds, kasteninstallatie, het plaatsen van lijsten, de installatie van wandcontactdozen, decoratieve interieuraftimmering, het plaatsen van verhoogde vloeren en podia en het betegelen in keukens en badkamers.

Nieuwe laserhulpstukken
Om het laserassortiment verder aan te vullen introduceert DEWALT een lichtgewicht laserstatief (DE0841). De aluminum constructie maakt het statief licht in gewicht maar duurzaam waardoor deze ideaal is te gebruiken in combinatie met de kleinere lasers in het DEWALT assortiment (DW082K / DW084K / DW087K). Het statief heeft een maximale hoogte van 142,5 cm en is het perfecte hulpstuk voor kleinschalige toepassingen binnenshuis.

Een andere aanvulling van het assortiment is de laserkolom (DE0842) welke geklemd kan worden tussen de vloer en het plafond. Dit hulpstuk wordt geleverd als 5 losse onderdelen waardoor de gebruiker ze in elkaar kan schroeven tot de gewenste hoogte. De maximale lengte van de kolom is 3.40 meter en dit hulpstuk is te gebruiken met de kleinere DEWALT lasers (DW082K / DW084K / DW087K). De laserhouder kan eenvoudig op verschillende hoogtes worden bevestigd. Hierdoor is de laserkolom zeer geschikt voor toepassingen als betegelen, aftimmering, plaatsen van elektrische fittings, ophangen van keukenkasten en nog veel meer.

Trefwoorden: Bouw, Gereedschap

Contact Dewalt Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share