Hamerassortiment DEWALT uitgebreid met nieuwe 9 kg SDS-Max combihamer

Door: Dewalt Benelux  09-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Gereedschap

Met de introductie van de nieuwe 9 kg SDS-Max combihamer breidt DEWALT vanaf 1 januari 2006 zijn hamerassortiment nog verder uit. De nieuwe machine is uitgerust met vele innovatieve kenmerken en levert een minimaal vibratieniveau.

In navolging op het succes van de recent gelanceerde 7 kg hamers is de D25730K uitgerust met twee gepatenteerde revolutionaire systemen die de vibratie sterk verminderen. Hierdoor kan de professionele gebruiker de machine aanzienlijk langere tijd achtereen gebruiken.

*        AVC systeem: Een gepatenteerde nieuwe technologie die de tri-axiale vibratie van de machine met 30% reduceert. Dit systeem maakt gebruik van een veerbelast contragewicht om de hoge slagenergie, geproduceerd door het gereedschap, te compenseren.

·          Dempende handgreep: De "dempende handgreep" draagt bij tot verdere vermindering van de vibratie. Het systeem werkt doordat de handgreep compleet wordt gescheiden van de machine en uitsluitend wordt aangesloten op een veerbelast koppelstuk, waardoor in feite een soort "schokdemping" tussen de handgreep en het hoofddeel van de machine wordt geleverd.

Bovendien is de machine uitgerust met Complete Torque Control (CTC);Vanwege de unieke gepatenteerde 2-traps overbelastingskoppeling wordt de veiligheidsgraad voor de gebruiker verhoogd. Daarbij is de 1ste trap geschikt voor kleinere boordiameters (tot 40 mm) en de 2e trap met name geschikt voor grotere boordiameters (40 tot 52 mm) en doosboren.

De hamer is uitgerust met een 1500 Watt motor voor een uitzonderlijke kracht en duurzaamheid. Met een slagkracht van 18 Joule en een aantal slagen per minuut van 2300 is de D25730K met name geschikt voor zwaar boorwerk zoals het boren van anker-, bevestigings- en doorvoergaten van 24 tot 52 mm in steen, metselwerk en beton en voor doosboren tot 150 mm. Bovendien kan de machine gebruikt worden voor beitel- en breekwerk in beton en steen.

Net als bij de andere DEWALT boorhamers wordt bij deze combihamer het mechanisme tegen boorgruis beschermd,  het terugslageffect gedempt en het aantal vibraties geminimaliseerd waarmee de levensduur van de machine aanzienlijk wordt verlengd.

De nieuwe D25730K 9 kg hamer is beschikbaar vanaf januari 2006. De machine wordt standaard geleverd in een stevige draagkoffer.

Trefwoorden: Bouw, Gereedschap

Contact Dewalt Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share