Hypotheken met een bkr codering ?

Door: Hypotheekproblemen.com  25-05-2007
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheken, Bkr

Ik sta geregistreerd bij het BKR met een achterstandscodering. Is het nu mogelijk een hypotheek te krijgen?

Vrijwel alle leningen, dus ook een hypotheeklening, die u aangaat worden geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel ( Het BKR). Deze registratie is van belang voor de maximale hoogte van het hypotheekbedrag dat u kunt lenen. Daarnaast registreert het BKR of u de afbetalingen op deze leningen tijdig voldoet. Is dit niet het geval dan kunt u een A-codering krijgen (achterstandscodering). Met zo’n codering is het moeilijker om een hypotheek te krijgen, maar niet onmogelijk.

BKR toetsing en registratie?

Bij elke kredietaanvraag bij een geregistreerde bank of verzekeraar in Nederland wordt altijd het BKR register geraadpleegd, de BKR toetsing. De toetsing is niet alleen in het leven geroepen ter bescherming van de kredietgever maar ook van u, de kredietnemer. Op basis van de uitslag van het toetsen wordt bepaald of en hoeveel u maximaal verantwoord kunt lenen. Wordt de lening aanvraag goedgekeurd dan vindt ook voor deze nieuwe lening registratie plaats.

Welke leningen en kredieten staan geregistreerd?

Leningen die bij het BKR staan geregistreerd zijn o.a. persoonlijke leningen, doorlopende kredieten, hypotheken, winkelpassen, creditcards, salariskredieten, effectenlease, huurkoop overeenkomsten en afbetalingen bij digitale of papieren warenhuizen. Een uitzondering hierop zijn studieleningen bij het IBG en onderhandse leningen.

Achterstandscodering, wat is dat?

Wanneer u een achterstand oploopt bij het afbetalen van een lening of krediet en niet kan of wil voldoen aan herhaaldelijke verzoeken van de incasserende instantie om de maandelijkse verplichting inclusief de eventueel opgelopen achterstand te betalen loopt u grote kans een achterstandscodering te krijgen bij het BKR. Deze melding blijft staan tot vijf jaar nadat de betreffende lening is afgelost. De meeste hypotheekinstellingen en geldverstrekkers zullen u geen hypotheek verstrekken gedurende deze periode.

Plausibele verklaring, wat kan ik daarmee?

Binnen de, zie achterstandscodering, genoemde vijf jaar is het dus heel moeilijk om een hypotheek te krijgen. Toch zijn er in sommige situaties wel oplossingen mogelijk. Zo stelt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen die de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) afgeeft dat bij bepaalde A-coderingen wel tot financiering van een woning kan worden overgegaan. Is dit niet het geval dan kunt u proberen om een schriftelijke verklaring op te stellen, een plausibele verklaring; Wanneer u een begrijpelijke oorzaak kunt aandragen en kunt aantonen dat de kans op herhaling zeer klein is, bestaat er een reële kans dat er één of meerdere geldverstrekkers zijn die alsnog tot financiering van een hypotheeklening willen overgaan. Meestal is het maximale hypotheekbedrag wel lager.

U ziet dat ook u kunt beginnen met een eigen woning ondanks het bureau krediet registratie in Tiel, vraag de geheel gratis en vrijblijvende hypotheekofferte aan bij hypotheekproblemen.com

Hypotheekproblemen.com de oplossing voor uw probleem hypotheek !

Trefwoorden: Achterstandscodering, Bkr, Bkr Toetsing, Bkr Toetsing En Registratie, Geldverstrekkers, Hypotheek, Hypotheekbedrag, Hypotheeklening, Hypotheekproblemen, Hypotheken, Plausibele Verklaring, Probleem Hypotheek,

Contact Hypotheekproblemen.com

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share