Saxon Motorcycles Europe behaalt Europese Type goedkeuring

Saxon Motorcycles Europe behaalt Europese Type goedkeuring van Saxon Motorcycles Europe

Door: Saxon Motorcycles Europe  23-03-2007
Trefwoorden: Motor, Custom, Europees

Bergen op Zoom, Maart 2007 - Saxon Motorcycles Europe heeft in februari de Europese Type goedkeuring behaald. Dit houdt in dat de motoren zijn goedgekeurd conform de strenge Europese eisen op het gebied van veiligheid, emissie en geluid. Daarom zijn alle motoren van Saxon Europe legaal (“road legal”) en ze kunnen door de dealers direct op kenteken gezet worden in alle landen van de Europese Unie (EU). Bovendien accepteert Zwitserland dit certificaat ook.

“Wij zijn erg blij dat we de goedkeuring in een kort tijdsbestek hebben kunnen realiseren” aldus Frank Vermeulen. “Hierdoor kunnen we de motoren nog dit seizoen bij de dealers in de showroom hebben staan” voegt Rinke Andringa hieraan toe.

De Typegoedkeuring geldt voor de twee Europese modellen, Warlord en Firestorm. De Warlord is een echte rebelse US Highneck Chopper en de FireStorm een lange en lage Pro-street in de low rider stijl. Beide modellen krijgen twee jaar fabrieksgarantie en zijn standaard voorzien van een 96” (1566cc) S&S motorblok, een softail®-style frame, een 260 achterband en een Right Side Drive (secondaire aandrijving rechts), zodat de motor perfect in balans is. De motoren zijn met veel gevoel voor detail gestyled en rijden zeer comfortabel door de doordachte ergonomie.

“Het behalen van de Europese Type goedkeuring is een zeer belangrijke mijlpaal voor Saxon” zegt David Schwam, vice president of sales and marketing van Saxon Motorcycles USA. “Het team van New Rebel (Saxon Europe) heeft onvermoeibaar gewerkt om het ons mogelijk te maken als een van de eerste Amerikaanse custom motormerken mèt Type goedkeuring beschikbaar te zijn in Europa en we zijn ervan overtuigd dat ze onze betrokkenheid in de service naar de consument en de ondersteuning van de dealer zullen evenaren.”

Saxon Motorcycles Europe heeft in de tussentijd uitgebreide contacten met enkele toonaangevende dealers in verschillende landen in Europa. Binnenkort zijn de motoren dus in dealershowrooms te vinden.

Saxon Motorcycles Europe is opgericht in januari 2006, door Frank Vermeulen en Rinke Andringa, met als doel Amerikaanse custom motoren op de Europese markt te distribueren. Zij willen mensen de mogelijkheid bieden om te ontsnappen aan hun dagelijkse bestaan en om een gevoel van vrijheid en “fun” te scheppen door de Amerikaanse custom motoren en accessoires op de Europese markt te leveren. Saxon Motorcycle Company is nu een van de eerste Amerikaanse custom motorfabrikanten met een Europese Typegoedkeuring.

Informatie over Saxon Motorcycles Europe en de Warlord en FireStorm is te vinden op internet via www.SaxonMotorcycles.eu.


Voor meer informatie, foto’s en PR vragen neem contact op met:
Saxon Motorcycles Europe
Rinke Andringa
[email protected]
Tel: +31-6-52360038

Trefwoorden: Chopper, Custom, Europees, Firestorm, Motor, Motorfiets, Pro-street, Saxon, Semi-custom, Warlord,

Contact Saxon Motorcycles Europe

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share