Saxon Motorcycles Europe introduceert 3de model de "Henchman"

Saxon Motorcycles Europe introduceert 3de model de "Henchman" van Saxon Motorcycles Europe

Door: Saxon Motorcycles Europe  02-10-2008
Trefwoorden: Motor, Custom, Chopper

De Henchman is een iets gemene, “hard-core” motor met een tikje donkere kant. De motor is een combinatie van een klassieke ‘oldschool’ motor, maar gebouwd met moderne technologie. Dus een nieuwe oldschool: een no-nonsense motor met de uitstraling en de mooie stijl van vroeger, maar het
comfort en de kwaliteit van nu.


“Het is fantastisch dat we zo snel met een nieuw model op de markt kunnen komen” aldus Frank Vermeulen, “zeker omdat de prijs van deze motor een stuk lager ligt dan onze huidige modellen”. “ook de Henchman kan op wens van de koper geproduceerd worden, waarmee we dezelfde mogelijkheden bieden als bij onze Warlord en Firestorm” voegt Rinke Andringa toe.


De Henchman is een echte hardtail in de bobber-stijl, voorzien van een 96” (1566cc) S&S motorblok, een 200 achterband, 6 versnellingen en een geveerd zadel. Optioneel kan de Henchman worden voorzien van een springer voorvork en kan de dealer het zadel voorzien van schokdempers of zelfs een pneumatisch veersysteem. Voor de remmen gebruikt Saxon Brembo remmen voor en achter, net als bij de Firestorm en de Warlord, de huidige modellen van Saxon. Deze zijn een stuk groter en maken gebruik van een softail-frame, een 260 achterband en een secondaire aandrijving rechts.
Saxon streeft ernaar om nog dit jaar de Europese Typegoedkeuring op de Henchman te krijgen, zodat de motoren al voor 2009 beschikbaar zijn voor Europa en Zwitserland. Voor alle Saxon-motoren geldt een 2-jaar fabrieksgarantie.


Informatie over Saxon Motorcycles Europe en de modellen is te vinden op internet via www.SaxonMotorcycles.eu.


Voor meer informatie, foto’s en PR vragen neem contact op met:
Saxon Motorcycles Europe
Rinke Andringa
info@saxonmotorcycles.eu
Tel: +31-6-52360038

Trefwoorden: Bobber, Chopper, Custom, Henchman, Motor, Saxon,

Contact Saxon Motorcycles Europe

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share