Saxon USA neemt nieuw model Mad Jack in Productie

Saxon USA neemt nieuw model Mad Jack in Productie van Saxon Motorcycles Europe

Door: Saxon Motorcycles Europe  31-07-2007
Trefwoorden: Motor, Custom, Motorfiets

In 2005, onthulde Saxon de Black Crown, die al snel een bestseller van Saxon USA werd. Op basis van dit succes heeft Saxon Gard als partner gevraagd om een motor te creëren, die eruit zou zien als geen enkele andere motor en een groot rijplezier zou opleveren. Het resultaat is een duidelijk voorbeeld van modern motor design. Gard’s kennis van en respect voor de geschiedenis van motoren maakt de Mad Jack een echte “American original”.

Saxon gebruikt een zeer gestructureerde productielijn voor de assemblage van de motoren. Bovendien worden er verschillende kwaliteitscontroles en -procedures gebruikt om de productieresultaten te volgen en zo continu verbeteringen te realiseren.

De Mad Jack vertoont unieke moderne “old-school” styling elementen, die bij geen enkele andere productiemotor te vinden zijn. Deze componenten zijn: een speciaal ontwikkeld frame, benzinetank en spatborden, een gefreesd aluminium strut system, een aan de zijkant gemonteerd LACC “beehive” oliefilter, een Moon Eyes barrel type olietank en een LACC hydraulische zadeldemper. Tenslotte zal elke Mad Jack genummerd en gesigneerd worden.

Saxon Motorcycles Europe
Saxon Motorcycles Europe heeft op dit moment twee modellen van Saxon USA in Europa op de markt gebracht, de Warlord en de Firestorm beide voorzien van een Europese typegoedkeuring. Zij zijn continu aan het ontwikkelen en middels marktonderzoek de vraag aan het inventariseren. Afhankelijk van de Europese vraag en de technische mogelijkheden binnen de Europese typegoedkeuring zullen in de toekomst meer modellen, zoals bijvoorbeeld de Mad Jack, naar Europa gehaald worden. Binnen Europa is een selecte groep dealers, die de motoren presenteren. In Nederland wordt Saxon vertegenwoordigd door Riding Eagle in Aalsmeer, www.riding-eagle.nl.

Saxon Motorcycle Company
Saxon Motorcycle Company USA bouwt sinds 2004 semi-custom motorfietsen. De motoren van Saxon zijn extreem en exclusief en worden compleet handgebouwd en gespecificeerd door de klant. Desondanks onderscheidt Saxon zich door professionele management- en productietechnieken toe te passen binnen een segment, dat gedomineerd wordt door gefragmenteerde productie.

Bezoek ook de website:
Saxon Motorcycles Europe: www.saxonmotorcycles.eu
Saxon Motorcycle Company USA: www.saxonmotorcycles.com
Riding Eagle: www.riding-eagle.nl

Voor meer details neem contact op met:
Saxon Motorcycles Europe
Rinke Andringa
+31-6-52 36 00 38
[email protected]

Trefwoorden: Chopper, Custom, Firestorm, Motor, Motorfiets, Saxon, Warlord,

Contact Saxon Motorcycles Europe

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share