Chatten, mp3’s sturen en fun maken met WiFi-konijn Nabaztag

Door: Clickbizz/internet Solutions  23-08-2006

Hij is wit, heeft wapperende oren en gekleurde ledjes op zijn buik; internetkonijn Nabaztag is geboren in Nederland. Nabaztag communiceert via een WiFi-verbinding met de pc. Via de website www.nabaztag.com kun je het internetkonijn aanmelden, een naam voor Nabaztag verzinnen en hem opdrachten meegeven. Zo kan het slimme huisdier nieuwe mailtjes aankondigen, mp3’s afspelen, het weerbericht melden en je elk uur vertellen hoe laat het is.

Nabaztag, dat Armeens is voor konijn, komt uit Frankrijk. Daar is hij inmiddels een groot succes en is er een hele gemeenschap van Nabaztag-bezitters ontstaan. Het leuke hiervan is, is dat je elkaar mp3’s kunt sturen, je elkaars konijn kunt laten reageren als er mail binnenkomt en je speciale kleuren ledjes en een tune kunt uitzoeken die je koppelt aan je eigen Nabaztag. Zo weet iemand direct dat er een mailtje van jou binnenkomt. Daarnaast kun je een tekstbericht zenden aan een Nabaztag-bezitter, die het intelligente konijn vervolgens voorleest.

Nabaztag wordt geleverd in een geheel witte uitvoering. Hij doet je wellicht denken aan onze Nederlandse Nijntje. Hij is 23 centimeter hoog, twee zwarte stippen als ogen en twee streepjes als neusje. De oren kunnen bewegen en wie dat wil kan zijn oren verwisselen voor een set gekleurde. Als je twee setjes aanschaft (los verkrijgbaar) kun je kleuren mixen. Hierdoor creëer je een geheel eigen Nabaztag.
De kleuren op het lijf van het Wifi-konijntje wisselen steeds. Bij nieuwe e-mail lichten er een aantal roze lampjes op. Het weer geeft hij aan met gele (zon) en blauwe (bewolking) ledjes. Als ie gaat slapen (tijd door de eigenaar in te stellen) strekt ie zijn oren en roept; Sleeping Time!

Het WiFi-konijn Nabaztag is vanaf september te koop bij onder andere Kadoshop.nu http://www.kadoshop.nu voor € 129.


Contact Clickbizz/internet Solutions

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share