Italiaans Ambacht!

Italiaans Ambacht! van Marco Bergamin Pareti d`Autore

Door: Marco Bergamin Pareti d`Autore  24-03-2009

Vanaf de witste STUCCO ANTICO aan de modern marketing van sterke tinten, de STUCCO VENEZIANO is een artistiek mirakel dat het in zijn 5000 jaren evolutie, rassen, culturen en de godsdiensten heeft vertegenwoordigd en uitgedrukt.
De STUCCO VENEZIANO, of aangezien meer in vroeger tijden het geroepen kwam, Stucco ROMANO of STUCCO ANTICO, zijn een mirakel geboren van de ongelooflijke capaciteit te creëren en de capaciteit van het maken van Meesters Stuccatori, dan met het gebruik van gedoofde kalk toegevoegd aan marmeren poeder en natuurlijk pigment, heeft alle belangrijkste onderwerpen van de oude culturen vertegenwoordigd. Deze prachtige kunstenaars hebben steden, kastelen, kerken, paleis en alle atmosferen verfraaid waar de man heeft gewenst om het eigen comfortabelere en harmonische leven terug te geven.
mijn doelstelling is kleuren, decoratie en situaties te creëren die kunnen ertoe bijdragen om ons comfortabeler en harmonisch leven terug te geven.

Jaren creativiteit hebben aan me gedragen om talrijke Harmonie van Kleuren, inzamelingen van de diverse oorsprong, geschiedenis, culturen en vooral emoties voor te bereiden en te selecteren.

Het grotere deel van de personen, is privé zij en/of verwijzen de beroeps van het gebied, naar dergelijke producten die hen roepen en terug hen leiden tot term van de STUCCO VENEZIANO of STUCCO ANTICO. Zeker wij voelen de directe nakomelingen van deze kunst, waarvan wij de pogingen bestendigen die hen toepassen op de moderne architectuur, en aan de moderne stijlen van het leven.

Er zijn brede filosofische analogieën en eigenschappen van voortzetting in de geest en het maken tussen de oude kunst van de STUCCO VENEZIANO (of stuc romain aangezien het geroepen van de Fransen) komt en onze kunst en onze producten.

Wij kunnen nochtans het verleden van vergeten niet om het belang en de verklaringen van hoogste bedoelde artistiek van de oude STUCCO VENEZIANO, zijn nog vandaag zichtbaar voor het genoot van iedereen, niet alleen aan Venetië te verwarren dat van het rijkere patrimonium, maar bijna zonder onderscheid van het oosten aan het westen dankzij de werkzaamheden van grote kunstenaars vertegenwoordigt: MEESTERS STUCCATORI!

Werken met STUCCO VENEZIANO is voor mij een ervaring , en een grote inspiratiebron.