Winnaar NederlandBreedLand Award bekend!

Door: Empuls  10-02-2009
Trefwoorden: Rfid, Informatieplanning, Glasvezel Netwerk

Tijdens een galabijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Den Haag zijn de Nationale ICT Awards 2008 uitgereikt. Eén daarvan is de NBL Award, bedoeld als erkenning voor de meest aansprekende 'witte raaf'. Van de drie genomineerden is het project ‘Vergroten Heterdaadkracht met breedbandtechnologie’ van de Politie Rotterdam Rijnmond de winnaar.

De Politie Rotterdam Rijnmond heeft in samenwerking NBL, de Gemeente Rotterdam, Unisoft Total Services en Empuls een innovatieve aanpak ontwikkeld om de heterdaadkracht – c.q. de pakkans van overvallers (van winkels) - te vergroten m.b.v. breedbandtechnologie. Door de inzet van slimme camerasystemen wordt de tijd tussen de overval en de signalering daarvan in de meldkamer verkort. Tevens komt een beter signalement van de dader beschikbaar voor de surveillant. Glasvezel netwerk. Deze oplossing is een concrete toepassing van breedbandtechnologie die maatschappelijk én economisch veel effect heeft. De innovatiekracht van dit project komt voort uit de gekozen ketenaanpak en de relatieve eenvoud van de opzet. Dit maakt een snelle landelijke opschaling mogelijk.

Empuls ondersteunt de Politie Rotterdam Rijnmond bij dit project. Informatieplanning. Door onze betrokkenheid is inmiddels een netwerk van mogelijke leveranciers en daarnaast kennis en ervaring opgebouwd over de mogelijkheden van bestaande technieken.

Het systeem wordt binnenkort in de meest urgente winkelgebieden in regio Rotterdam ingezet en  vervolgens landelijk worden uitgerold. Een project waar heel Nederland trots op kan zijn!

Trefwoorden: Glasvezel Netwerk, Informatieplanning, Rfid