Huizen in Turkije

Huizen in Turkije van Second Home Support

Door: Second Home Support  20-07-2007

De bijkomende kosten bij aankoop van een huis in Turkije

U heeft uw oog op een prachtige nieuwe woning aan de Turkse Riviera laten vallen en besluit tot aankoop van deze woning. Maar met welke kosten krijgt u nu te maken bij de aankoop van uw nieuwe woning? Een lastig te beantwoorden vraag. De specialisten van Second Home Support zetten voor u alle mogelijke kosten in een duidelijk overzicht uiteen. Zo krijgt u niet te maken met voor u onbekende kostenposten. Wij begeleiden u door het gehele koopproces zodat u zich rustig kunt concentreren op uw eigenlijke doel. Genieten aan de Turkse Riviera.

Eenmalige kosten
Overdrachtsbelasting 3% van de geregistreerde verkoopprijs
Inschrijfkosten Kadaster EUR 50,-
Notariskosten EUR 120,-
Salaris tolk EUR 50,-
Iskan (verlijfsvergunning) EUR 450,-
Electriciteitsaansluiting EUR 120,-
Wateraansluiting EUR 80,-
Telefoonaansluiting EUR 10,-

Voorbeeld:
De eenmalige bijkomende kosten van een woning met een geregistreerde koopprijs van EUR 100.000,- bedragen circa EUR 4.000,-.

Verkoper en koper kunnen in onderling overleg afspreken wie de eenmalige kosten behorende bij de aankoop voldoet. Soms wordt de overdrachtsbelasting gedeeld tussen de koper en de verkoper. Bij andere projecten is de prijs all-inn. Laat u per project duidelijk informeren over de van toepassing zijnde kosten.

Jaarlijkse kosten
Belastingen en verzekeringen
Onroerendezaakbelasting EUR 200,- (0,2% van de geregistreerde verkoopprijs)
Inboedel- en opstalverzekering EUR 150,-
Aardbevingsverzekering EUR 200,-
Gemeentelijke milieuheffing EUR 100,-
Verbruikskosten
Electriciteits- en gasverbruik EUR 250,-
Waterverbruik EUR 150,-
Onderhoudskosten
Klein dagelijks onderhoud EUR 400,-
Overig onderhoud p.m.
TOTAAL EUR 1.450,- (indicatief)

Resume:
De jaarlijkse woninggebonden kosten bedragen indicatief EUR 1.400,- a EUR 1.500,-. Per maand betekent dit een kostenpost van circa EUR 125,-.

Alle genoemde kosten zijn slechts indicatief en afhankelijk van ondermeer de grootte, ligging, ouderdom van uw onroerende zaak en de tijd per jaar die u in uw woning doorbrengt. Het kostenoverzicht is exclusief kosten van levensonderhoud en niet uitputtend. Aan de weergegeven informatie kunnen geen rechten ontleend worden.