Blijvende rendementsverhoging én een landelijk erkende MBO-opleiding

Blijvende rendementsverhoging én een landelijk erkende MBO-opleiding van Van Lente & De Vos

Door: Van Lente & De Vos  08-06-2009
Trefwoorden: Oee, Tpm, Wcm

Met behulp van WCM-technieken wordt de organisatie doorgelicht. Daarnaast vindt er een opleiding voor de medewerkers plaats. Medewerkers van het bedrijf worden gedurende 12 maanden getraind op WCM-technieken en gecoacht bij het invoeren van deze technieken op basis van een klantspecifiek afgestemd WCM projectplan.
Het 1 jarige opleidingstraject heeft meerdere doelen:
• Allereerst worden de medewerkers op een hoger niveau gebracht door praktijkgerichte training en coaching, waarbij de nadruk ligt op het direct toepassen van de nieuwe vaardigheden. De medewerkers leren met een andere focus naar het werk te kijken en proactief te zoeken naar structurele mogelijkheden om rendement en output te verbeteren.
• Door de toepassing van de technieken wordt bij de medewerkers een beter inzicht verkregen in het verbeterpotentieel van de verschillende bedrijfsprocessen en wordt gericht gewerkt aan verbeteringen.
• Tezamen wordt een opstap gemaakt in de realisatie van een continue verbetercultuur.
• Ter realisatie van het WCM/BBL 1 jarig praktijktraject, wordt minimaal een 5-tal praktijkmodules getraind van elk 2 uur (de leergang bestaat uit 3 verplichte modules en minimaal 2 keuze modules). Na succesvolle afsluiting van het praktijktraject ontvangen de deelnemers het praktijkcertificaat MBO niveau 1.
Na het behalen van dit certificaat kan het verbetertraject worden doorgezet en opgevolgd worden door diplomerende competentiegerichte MBO 1/2/3 en 4 trajecten, al naar gelang de behoefte en het niveau van de medewerkers. Het eerste praktijkjaar is de opstap daartoe.
Door de unieke samenwerking die Van Lente & De Vos en P3transfer zijn aangegaan, is het mogelijk om de verworven WCM-kennis en vaardigheden van de werknemer op de vloer te borgen. Een combinatie die de werknemer een landelijk erkende MBO-opleiding oplevert en het bedrijf een blijvende rendementsverhoging.
Van Lente & De Vos, organisatie optimaliseringsbureau, begeleidt al sinds 1990 bedrijven bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Zij maken hierbij gebruik van World Class Manufacturing(WCM)-technieken. De aanpak die Van Lente & De Vos hanteert is pragmatisch en gericht op snelle verbetering van de bedrijfsprestaties.
P3transfer ontwikkelt medewerkers in organisaties door talenten te versterken. P3transfer is van mening dat mensen die hun talenten benutten, topprestaties leveren en gemotiveerde medewerkers zijn omdat ze doen waar ze goed in zijn. Daarom helpt P3transfer de capaciteiten van medewerkers te ontdekken, kennis en vaardigheden te ontwikkelen en professioneel gedrag te stimuleren.
Voor meer informatie: www.blijvenderendementsverhoging.nl

Van Lente & De Vos
Patrick de Vos
06- 51854515
pdevos@oee.nl


P3transfer
Paul Narraina
06-51216617
p.narraina@p3transfer.nl

Kees Thijssen
06-26740148
k.thijssen60@p3transfer.nl

De Waal 18a
5684 PH Best
T: 0499-375577
F: 0499-377200
E: info@oee.nl
www.oee.nl
Trivium 76
4873 LP Etten-Leur
T: 076-5048222
F : 076-5048210
E : info@p3transfer.nl
www.p3transfer.nl


Trefwoorden: Blijvende Rendementsverhoging, Landelijk Erkende Mbo-opleiding, Oee, P3transfer, Tpm, Tqm, Wcm, Wcm-technieken,