Hybro voltooit uitbreiding van zuivere lijn fokbedrijf

Door: Hybro  05-06-2006
Trefwoorden: Landbouw, Pluimveehouderij, Bedrijfsuitbreiding

Hybro B.V. heeft de tweede fase van de uitbreiding van haar zuivere lijn fokbedrijf in Herveld voltooid. De uitbreiding en de verbeteringen aan de faciliteiten, die 18 maanden in beslag hebben genomen, is volledig volgens schema verlopen en de eerste substantiële verbeteringen zijn al te zien.

De werkzaamheden aan het bedrijf zijn in 2004 begonnen, samen met de beslissing tot het opzetten van een nieuwe zuivere lijn / GGPS centrum in Brazilië, om aan de groeiende vraag naar Hybro moederdieren te kunnen voldoen. Hybro’s operations manager en hoofd van het Herveld project, Nico Kooter, zegt dat de nieuwe faciliteiten volledig voldoen aan de verwachtingen, resulterend in een versnelling in Hybro’s programma op gebied van genetische ontwikkeling.

“Als resultaat van deze investeringen zijn we in staat om onze zuivere lijn capaciteit te verhogen met 25 procent. Daardoor kunnen we meer en nieuwe metingen doen op zuivere lijnniveau,” legt Nico Kooter uit, “en vooral op het gebied van reproductiekenmerken kunnen we een aantal nieuwe metingen toevoegen.”

“Met de investeringen in onze zuivere lijn fokbedrijf in Herveld, alsmede het opzetten van een zuivere lijn / GGPS centrum in Brazilië, willen we laten zien dat we onze doelstelling om de voorkeurpartner te zijn voor de pluimveevleesindustrie wereldwijd serieus nastreven. Fokkerij is onze kernactiviteit, en de uitbreiding en ontwikkeling van onze zuivere lijnfaciliteiten is een duidelijk voorbeeld van onze toewijding om de beste producten te leveren middels genetische vooruitgang en groei voor Hybro vleeskuikens in elk segment van de wereldmarkt.” Zegt algemeen directeur Richard Maatman.

Sinds de introductie van Hybro’s verbeterde producten Hybro PG+ en G+ in 2003, en recentelijk de Hybro PN+, is Hybro aanzienlijk gegroeid. In 2005 zag Hybro een groei in verkoop van 35 procent vergeleken met 2004. En in Hybro’s 50ste jubileumjaar laten de verkopen in het eerste kwartaal van 2006 een groei zien van 51 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2005.

Trefwoorden: Bedrijfsuitbreiding, Fokbedrijf, Landbouw, Pluimveehouderij