Intervet International bv koopt productiefaciliteit voor vaccin tegen Mond- en Klauwzeer

Door: Intervet International  10-02-2006
Trefwoorden: Industrie, Acquisitie, Diergezondheid

Boxmeer, 10 februari 2006 – Intervet, de business unit diergezondheid van Akzo Nobel, heeft vandaag aangekondigd met Bayer HealthCare AG een overeenkomst te hebben gesloten voor de acquisitie van de productiefaciliteit voor MKZ-vaccin in Keulen, Duitsland. Deze acquisitie betekent voor Intervet een aanzienlijke versterking van haar mondiale positie op het gebied van vaccins tegen Mond- en Klauwzeer. De acquisitie wordt naar verwachting in juli 2006 afgerond. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële details bekend te maken.
De site in Keulen wordt Intervets internationale competentiecentrum voor de productie en ontwikkeling van en onderzoek naar MKZ-vaccins. De nieuwe faciliteit en de expertise van Intervet op het gebied van de productie van vaccins zullen samen een grote bijdrage leveren aan het voldoen aan de vraag naar veilige en effectieve MKZ-vaccins. Daarnaast zal de faciliteit zich bezighouden met de opbouw van antigeenbanken, die op basis van contracten met de overheid kunnen zorgen voor een gegarandeerde noodvoorraad van de vaccins.
Intervet beschikt al over een productiefaciliteit voor het MKZ-vaccin in Brazilië (Fortaleza) en in India (Pune), die elk voornamelijk voor hun eigen nationale markt produceren. Met de acquisitie van de faciliteit in Keulen breidt Intervet haar positie op de commerciële en institutionele verkoopmarkten voor MKZ-vaccins in Europa, Afrika, Azië en het Midden-Oosten aanzienlijk uit. Ook vergroot de faciliteit Intervets mondiale capaciteit voor de grootschalige productie van vaccins op basis van celculturen in fermentoren.
Intervet is internationaal marktleider op het gebied van diervaccins.

Trefwoorden: Acquisitie, Diergezondheid, Industrie

Contact Intervet International

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share