De Bourgondiër in Boxtel gokt ook op de zakenlunch.

De Bourgondiër in Boxtel gokt ook op de zakenlunch. van Gasterij De Bourgondier Boxtel

Door: Gasterij De Bourgondier Boxtel  19-03-2009

BOXTEL - Piet van der Steen en zijn zoon Willem hebben samen met Nonja van Peer De Bourgondiër in Boxtel overgenomen van Frans Komen en Elaine Hellekamp. Dit betekent dat er na twintig jaar een nieuwe wind gaat waaien in deze bekende Boxtelse herberg.,,We zijn nu druk bezig met de verbouwing en inrichting van een nieuw zaaltje. Daar is plek voor vijftig mensen. Zo zit er groei in ons bedrijf van 150 couverts naar 200. Dat zaaltje is half december klaar om in gebruik te nemen. Mooi voor Kerstmis. Want daarvoor loopt het al storm", zeggen Van der Steen en Van Peer.

Ze huren het pand nu van Komen en Hellekamp die in het buitenland verblijven. ,,We hebben wel de optie op koop. Maar laat ons eerst maar eens bewijzen dat het hier allemaal goed gaat. Vooralsnog gaat het met de natte horeca slechter dan met de droge. Als restaurant merk je minder van het strakke rookbeleid. En wij hebben een binnentuin waar je mag roken."

Plannen zijn er volop bij de drie horecamensen die voorheen in Oisterwijk 't Oude Nest hadden. ,,We willen overdag open vanaf 10.00 uur en gokken op meer zakenlunches van onder meer de zorginstellingen als Zorggroep Elde en La Salle. Ook gaan we er catering bij doen. Mensen die wel graag thuis willen roken, kunnen de hele santekraam bij ons bestellen. Eten, personeel. Alles erbij."

Als de verhuurder het goed vindt, komen er nog extra buitenterrassen bij voor in de zomer en wordt er een nieuw barbecue-terras gelegd achter de schutting. ,,Het wordt zelf hard werken. En we hopen ons team van bijna dertig mensen personeel verder uit te breiden met nieuwe collega's. Want die zijn hard nodig."

Bron: Brabantsdagblad


Contact Gasterij De Bourgondier Boxtel

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share