4 April a.s. feestelijke presentatie PUUR. boek in Breda

4 April a.s. feestelijke presentatie PUUR. boek in Breda van Artstudio 23/fotograaf MeRy

Door: Artstudio 23/fotograaf MeRy  23-03-2009

PUUR. Trotse Tienermoeders - het boek wordt ook in Breda feestelijk gepresenteerd.

Zaterdag 4 april Van Kemenade & Hollaers, Ginnekenweg 269/271 Breda 17u00 Toegang vrij
Feestelijke presentatie fotoboek PUUR. Trotse Tienermoeders van MeRy|Melanie Rijkers. www.MeRy.nl/puur

Het tienermoederschap lijkt een van de laatste taboes in de samenleving. Fotografe MeRy/Melanie Rijkers rekent in PUUR. af met de vooroordelen! We zien 79 jonge moeders van 16 tot 23 jaar, zwanger of pas bevallen, die trots zijn op het moederschap. Ze hebben hun kind weloverwogen ter wereld gebracht en zijn vastbesloten hem of haar het beste te geven. MeRy heeft ze prachtig gefotografeerd. Puur, zonder de sporen van de zwangerschap te verbergen. Samen met de verhalen van negen van de moeders geeft het een wonderschoon ontroerend beeld. Een boek voor alle (aanstaande) moeders, jong en oud.

Twee en half jaar geleden ben ik met het project begonnen, nadat ik voor de zoveelste keer een fotosessie met een (oudere) zwangere vrouw had gemaakt. Waar zijn toch de jonge moeders? Zij zijn toch ook trots op hun kindjes? Ik stelde deze vraag via websites als tienermoeders.nl en tienermoeders.be en vond zo vijfenzeventig jonge vrouwen bereid te poseren.

De jonge moeders hebben daarnaast ook een haast mythische uitstraling, die de moeders van 35 jaar en ouder vaak al verloren hebben. Ook striae en andere zaken die zichtbaar blijven na een zwangerschap, worden trots en zonder gêne getoond. Geen gefotoshopte barbielijfjes maar echte vrouwen van vlees en bloed. Hiermee wil ik tevens de ‘plastic fantastic’ generatie kennis te laten maken met de naakte waarheid van een moederlijf. Dit is echt, dit is PUUR..

www.dejongehond.nl (uitgever, u vindt op deze site een preview van het boek) www.kemhol.nl (boekhandel Breda) www.MeRy.nl/PUUR1.doc het complete persbericht over PUUR. als word.doc www.puurhetboek.hyves.nl de publieke Hyves van PUUR. Trotse tienermoeders


Contact Artstudio 23/fotograaf MeRy

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share