Fotoboek oude en verlaten gebouwen verschenen (Breda, Deurne, Den Haag)

Fotoboek oude en verlaten gebouwen verschenen (Breda, Deurne, Den Haag) van Artstudio 23/fotograaf MeRy

Door: Artstudio 23/fotograaf MeRy  29-09-2008

MeRy -bekend van portretfoto's van roodharigen, zwangeren en trouwfoto's met haaien- maakt al sinds haar academietijd portretten van gebouwen, maar deze zijn niet zo bekend als haar reguliere portretten. Daar gaat met de publicatie van het boek Traces Of Silence verandering in komen hoopt ze, daar gebouwen juist zonder de mensen die er werkten of woonden te fotograferen een heel eigen portret zijn. De foto's tonen de 'Sporen van de Stilte', achtergelaten voorwerpen, briefjes en andere typisch menselijks, in een verder lege kamer of fabriekshal, klaslokaal of operatiekamer. Elk gebouw vertelt haar eigen geschiedenis en vaak is MeRy er nog net op tijd geweest, net voordat een gebouw gesloopt of voorgoed veranderd werd.

7 projecten zijn er in verzameld in Traces Of Silence: Pabo Breda, Alfrink College Deurne, Grand Theatre Breda, Aquapark en meer verlaten gebouwen op de Griekse eilanden Kos en Rhodos, kasteel Nemerlaer Haaren, de Zwarte Madonna Den Haag, het huis van de 100 jaar oude 'Tantetje' uit Breda, het Peelland College Deurne en het Klokkenberg Medisch Centrum te Breda.

Begon MeRy in 1995 met het fotograferen van het Concordia Theater t.b.v. de bouw van het niewe Chassé Theater (ook nog kleinschalig aanwezig in het boek) inmiddels blijft MeRy met grote interesse de wereld afstruinen naar meer interessante (oude en verlaten) gebouwen. Het kan soms ook een nieuwbouw project zijn, waar ze de achtergebleven sporen van de bouwvakkers fotografeert, en soms vertelt een nog bewoond huis ook een heel verhaal zoals dat van de 100 jaar oude dame die al meer dan 60 jaar in datzelfde huis woont.

Een kleine selectie foto's en een inkijkexemplaar van het boek is te zien van 4 oktober tot 26 oktober 2008 tijdens de foto-expositie '#001 Fotografie uit Breda' te zien. De grote ruimte van VAK's Halte Vlaszak toont een maand lang fotografie. Een foto-expositie met 25 fotografen en beeldend kunstenaars uit Breda. Een bijzondere dwarsdoorsnede van Bredase fotografen: van studenten van St. Joost en net afgestudeerd tot de ervaren doorgewinterde fotograaf, Vlaszak 6, Breda, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

MeRy zal hier zelf aanwezig zijn op 10 en 18 oktober 2008. 

Online bestellen via http://www.blurb.com/books/349359 Het boek is te koop voor 29.95/34.95 (soft- en hardcover) en wordt wereldwijd geleverd en kan desgewenst ook afgehaald worden in eigen atelier, Artstudio23 te Breda.

www.mery.nl/traces

www.haltevlaszak.hyves.nl


Contact Artstudio 23/fotograaf MeRy

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share