Meest Sexy Vegetariër 2007

Meest Sexy Vegetariër 2007 van Artstudio 23/fotograaf MeRy

Door: Artstudio 23/fotograaf MeRy  01-01-2008

Persbericht Wakker Dier:

Amsterdam 20 december 2007;

Op 1 januari 2008 zal Stichting Wakker Dier de meest sexy vegetarische man en vrouw van 2007 bekend maken. 22 Bekende Nederlanders (m/v) streden ruim een maand om de titel. Op de website van Wakker Dier (www.wakkerdier.nl) konden mensen hun stem uitbrengen. De strijd was fel dit jaar. Kandidaten promootten zichzelf via hun websites, hyves, radio en televisie. Vorig jaar wonnen Antonie Kamerling en Marly van der Velden (GTST). Dit jaar streden onder andere Guido Weijers, Kasper van Kooten, Leon Verdonschot, Froukje Jansen en Susan Smit. Dolf Jansen was ervan overtuigd dat hij zou winnen dit jaar, maar of dat zo is wordt 1 januari bekend gemaakt.

Met de verkiezing vestigt Wakker Dier aandacht op het feit dat vegetariërs allang geen ‘geitenwollensokken’ meer zijn. Vegetarisch eten is eerder hip en er valt onder bekende Nederlanders een ware trend te bespeuren. De 22 kandidaten hebben een vegetarische leefstijl. Een enkeling eet sporadisch vlees of vis. Voor Wakker Dier maakt dat niet uit: liever inconsequent goed, dan consequent fout.

Vegetariërs zijn sexy, omdat het zelfbewuste mensen zijn met een eigen mening. Ze bekommeren zich om dierenleed en het milieu en doen daar daadwerkelijk wat aan! Duizenden stemmers zeiden vorig jaar dat vegetariërs sexy zijn omdat ze diepgang tonen, slank zijn, glanzende haren en een mooiere huid hebben. Ook tonen veel onderzoeken aan dat vegetariërs gezonder zijn en beter voor het klimaat. Volgens organisatie PETA zijn vegetariërs potenter.

De laatste jaren is het aantal vegetariërs gestegen naar 700.000. Het aantal ‘vleesverlaters’ (mensen die één of meerdere dagen per week geen vlees eten) steeg de afgelopen jaren nog veel sterker, naar momenteel bijna vier miljoen.

De verkiezing werd mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Vegetariërs Bond en Veggie-in- Pumps. De meest sexy vegetariër verkiezing wordt ook wereldwijd georganiseerd door de actiegroep PETA.

www.wakkerdier.nl

Voor meer informatie: Wakker Dier - Hanneke van Ormondt - 0204604210 of 0645756529


Contact Artstudio 23/fotograaf MeRy

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share