Oudleerling maakt fotoboek Peelland College Deurne

Oudleerling maakt fotoboek Peelland College Deurne van Artstudio 23/fotograaf MeRy

Door: Artstudio 23/fotograaf MeRy  05-06-2009

Oudleerling MeRy (Melanie Rijkers) legde onlangs de laatste hand aan een fotoboek over het Peelland College te Deurne. In 2005 verhuisde het Peelland naar een nieuw gebouw, en MeRy legde nog net voor de verbouwing de laatste 'sporen van de stilte' vast.

MeRy maakte eerder een boek over kasteel Nemerlaer (Haaren). Ook is zij bekend van het fotoboek PUUR. waarin ze 79 trotse jonge moeders portretteerde, waaronder een 17-jarige studente van de school.

preview eerste 10 pagina's http://www.blurb.com/books/697969  het boek is vanaf € 19,95 wereldwijd online bestellen via: http://www.blurb.com/bookstore/detail/697969 of mail via www.MeRy.nl

Mijn Peelland
Een boekje met foto's van het Peelland College Deurne, mijn middelbare school.
Van 1983 t/m 1988 zat ik in dit gebouw, gelegen aan de Burgemeester Roefslaan, op school en slaagde er in 1988 voor mijn HAVO-examen.

Eind 2005 was de nieuwbouw een steenworp verderop klaar en verhuisde mijn oude school van een verouderd, maar geliefd gebouw, naar een spiksplinternieuwe school. Het PCD is nu onderdeel van http://www.ivo-deurne.nl 

De nieuwe school is kleurrijk, open en licht. Toch heb ik het Peelland op de oude lokatie (Burg. Roefslaan) nooit als 'oud' ervaren, totdat ik er in 2005 voor "Traces Of Silence" (Sporen van de Stilte) ging fotograferen.

40 Jaar lang hebben leerlingen rondgelopen in dit gebouw wat nooit enige 'update' heeft ondergaan. In het boekje een selectie van wat ik toen aantrof, foto's van herinneringen die ik graag met u wil delen. 80 pagina's full colour, met ook foto's van het nieuwe gebouw en een aantal van het Alfrink, wat nu in "mijn" compleet gerenoveerde schoolgebouw zit.

In 2009 bestaat het Peelland College 50 jaar. Het was een geweldige tijd!

In de serie "Traces Of Silence" kon het Peelland natuurlijk niet ontbreken. Eerdere projecten: Klokkenberg Breda, Interbrew Breda, Zwarte Madonna Den Haag, Schilderswijk Den Haag, Rotterdam Blaak (stationsgebied) en momenteel werk ik aan een sloopproject in Breda-Noord, de Geeren.


MeRy/Melanie Rijkers, mei 2009


Contact Artstudio 23/fotograaf MeRy

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share