Green Heroes Help Save the World!

Green Heroes Help Save the World! van Between-us

Door: Between-us  07-10-2008
Trefwoorden: Csr

Lancering van het Green Heroes Sustainable Innovation Network

Breda, 7 oktober 2008 – Green Heroes: het platform om informatie, ideeën en ervaringen met betrekking tot duurzame innovatie uit te wisselen is gelanceerd. Het Green Heroes Sustainable Innovation Network is een non profit netwerk dat is ontwikkeld om informatie te delen en om groene startende bedrijven te verbinden met ervaren professionals vanuit de hele werel

Over Green Heroes, het Sustainable Innovation Network
Vorig jaar bedroegen de Venture Capital investeringen in schone technologie in Noord Amerika en Europa meer dan $5,18 miljard dollar; een duidelijk signaal dat steeds meer ondernemers toegevoegde waarde zien in door MVO gedreven innovatie. Om van startende groene ondernemingen succesvolle bedrijven te maken is echter geen sinecure. Starters kunnen hierbij alle mogelijke hulp goed gebruiken. Daarom introduceert Between-us in samenwerking met GfK en Tias Nimbas het Green Heroes Sustainable Innovation Networkom groene start-ups te helpen tot wasdom te komen.

Professionals zijn erg bereidwillig om de wereld groener te maken. Deze bereidwilligheid is al te zien in bestaande netwerken zoals Designers Accord waarbij een duurzame gedragscode voor ontwerpers om het milieu en de maatschappij positief te beïnvloeden in minder dan 2 jaar tijd 100.000 leden aan zich wist te binden. Behalve het helpen van groene startende bedrijven is het doel van Green Heroes om ideeën, gedachten en ervaringen rondom duurzame innovatie te delen, om ontmoetingen met gelijkgestemden in zowel de virtuele als de echte wereld tot stand te brengen en om elkaar te helpen op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

“Green Heroes verbindt het actuele onderwerp van waardecreatie door duurzame innovatie met de enorme mogelijkheden van een internationaal online sociaal netwerk”, zegt Jan van der Kaaij, managing partner bij Between-us.

Hoe word je een Green Hero?
Iedereen met interesse in duurzame innovatie kan lid worden van het Green Heroes Network. Je wordt een Green Hero door een digitale uitnodiging van een deelnemer te accepteren of door simpelweg op de ‘sign up button’ op de Green Heroes Websitete klikken.

Elke Green Hero kan een bijdrage leveren door het plaatsen van artikelen en door het uitnodigen van andere Green Heroes om het netwerk uit te breiden. Zakelijke partners, zoals GfK en Tias Nimbas helpen om het netwerk bekend te maken bij een groter publiek en door relevante informatie ter beschikking te stellen. Er zijn 2 manieren om in contact te komen met andere Green Heroes:

1. Online biedt het sociale netwerk content en functionaliteit zoals blog posts, video’s en forumberichten om ideeën met elkaar te delen.
2. Offline hebben de Green Heroes 2 mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen: waar de Green Heroes Pitch een exclusief invitation only event is voor geselecteerde start ups en ervaren professionals, is de Green Heroes Gathering een themagerelateerd evenement waar alle Green Heroes zich voor in kunnen schrijven.

Green Heroes: het platform om informatie, ideeën en ervaringen over duurzame innovatie uit te wisselen. Join us and help save the world! www.green-heroes.org

##

Als je meer informatie wilt over de Green Heroes, dan kun je contact opnemen met Emke Mol, Consultant bij Between-us via 076 522 28 17 of emke@between-us.nl  

Trefwoorden: Csr