Coface van start in Rusland

Door: Coface Nederland Services  31-10-2006

Sinds vele jaren heeft Coface de grootse ambitie om haar vier core business lines geleidelijk wereldwijd uit te rollen; kredietverzekering, bedrijfsinformatie en ratings, beheer van debiteurenvorderingen en factoring. Coface heeft al een directe aanwezigheid in 60 landen met ten minste één van de business lines. Bovendien kan Coface haar klanten lokaal service verlenen in 93 landen (via haar partners van het wereldwijde CreditAlliance netwerk).

Coface heeft bijzonder veel interesse in Rusland, de snelle ontwikkeling van de lokale markt biedt aanzienlijke handelsmogelijkheden voor bedrijven en voor klanten.

Reeds in 1992 opende Coface een vestiging in Rusland voor bedrijfsinformatie en het beheer van debiteurenvorderingen (Coface Credit Management Services). In 2005 startte Coface een rating service voor het Russische midden- en kleinbedrijf, National Rating Agency Coface-ARB, een joint venture met de Association of Russian Banks.

Nu breidt Coface haar dienstverlening uit met kredietverzekering in Rusland, Om dit te bereiken, heeft het een overeenkomst gesloten met JSC Kapital Insurance - Ruslands 5e grootste algemene verzekeraar - om binnenlandse en exportkredietverzekering aan te bieden aan Russische vestigingen van internationale groepen, als ook Russische ondernemingen. Om een prima lokale service te bieden zal een afdeling van Coface binnen het kantoor van Kapital gekoppeld worden aan de kredietverzekeringsafdeling van Kapital voor de opmaak en beheer van verzekeringspolissen.

Vanaf heden kunnen klanten van Coface die zakendoen in Rusland hun dochterondernemingen mee laten profiteren van het "Globalliance" contract, met dezelfde condities en serviceniveau's die reeds door Coface geoffreerd worden in 57 andere landen. Russische bedrijven hebben eveneens toegang tot dit nieuwe, tot op heden weinig gebruikte, maar snelgroeiende product: kredietverzekeringen.

Oleg Tishkin, Algemeen Directeur van JSC Kapital Insurance, wijst erop dat de samenwerking met Coface flink zal bijdragen aan het totale aanbod van Kapital voor haar klanten. Kredietverzekering wordt steeds belangrijker met de groei van de algemene handel in Rusland en biedt goede potentie voor de sterk toegenomen handel van de klanten van Kapital.

Jérôme Cazes, CEO van Coface, verklaart "De samenwerkingovereenkomst met deze belangrijke speler op de Russische verzekeringsmarkt stelt ons in staat om onze klanten niet alleen bedrijfsinformatie en ratings en het beheer van debiteurenvorderingen te bieden, maar ook kredietverzekeringspolissen, waardoor zij hun binnen- en/of buitenlandse markten kunnen uitbreiden zonder enig risico te lopen".


Contact Coface Nederland Services

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share