Lancering vergelijkingssite voor web applicaties

Lancering vergelijkingssite voor web applicaties van Comcoaster

Door: Comcoaster  20-03-2008
Trefwoorden: Website, Webapplicatie, Review

BREDA, 20-03-2008 -- De opmars van innovatieve online applicaties maakt het gebruik van traditionele en kostbare software overbodig. Voorbeelden van razend populaire webapplicaties zijn de videodienst YouTube en de gratis muziekdienst Last.fm. De door een Nederlandse startup gelanceerde website AppAppeal.com geeft reviews van webapplicaties. Het doel is de consument te informeren over alle mogelijkheden

Wereldwijde populariteit
Vanwege de vele voordelen is er een wereldwijde trend dat een groeiend aantal computer gebruikers kiest voor webapplicaties in plaats van traditionele software. Webapplicaties zijn vanaf iedere PC te gebruiken via een internet browser zoals Internet Explorer, gebruikers zijn dus niet gebonden aan één vaste PC voor bijvoorbeeld het lezen van e-mail of het bewerken en opslaan van een tekstdocument. 

Webapplicaties maken software overbodig
In tegenstelling tot traditionele software zijn webapplicaties vaak gratis te gebruiken en hebben computer gebruikers geen problemen meer met installaties, updates of computers die vastlopen. Bovendien zijn er veel diensten die het eenvoudig maken om bestanden met anderen te delen, denk daarbij bijvoorbeeld aan Flickr voor foto's, YouTube voor video en Google Docs voor tekstdocumenten. Omdat alle bestanden op een centrale server worden opgeslagen lopen de gebruikers geen risico om belangrijke bestanden te verliezen wanneer de PC crasht.

Lancering vergelijkingssite
Ondanks de vele voordelen van online diensten ten opzichte van traditionele software zijn veel computer gebruikers nog niet op de hoogte van alle mogelijkheden en diensten die er zijn. Op de nieuwe website www.appappeal.com zijn uitgebreide en onafhankelijke beoordelingen van de beste webapplicaties te vinden. De informatie wordt voortdurend uitgebreid zodat de bezoeker altijd op de hoogte is van de nieuwste innovaties op het gebied van internetdiensten. De site is ontwikkelt door de Nederlandse internet startup Comcoaster.

Trefwoorden: Internetdienst, Review, Webapp, Webapplicatie, Website