Computer Profile voegt Midden-Europa toe aan Europese database

Door: Computer Profile  03-07-2007
Trefwoorden: Emig, Ict-database,

Breda, 3 juli 2007 - Computer Profile, de adressen/informatie leverancier voor de ICT-branche, heeft haar portfolio uitgebreid met informatie over en contactpersonen van ondernemingen in Midden-Europa. In de landen Tsjechië en Slowakije zijn gegevens over in totaal 10.000 ondernemingen met meer dan 32.500 contactpersonen verzameld. Computer Profile is van plan om ook de landen Hongarije en Polen te gaan toevoegen. Deze uitbreiding van de database is onderdeel van het partnerproject van Computer Profile waarbij één centrale Europese database gevormd is. Dankzij deze Europese database kunnen ICT-ondernemingen niet alleen in de Benelux, maar ook daarbuiten, nieuwe klanten werven. De database is online toegankelijk.

Als deelnemer en initiator van de European Market Intelligence Group (EMIG) heeft Computer Profile internationale databaseleveranciers samengebracht voor het integreren van informatie uit de databases van die landen. De Europese database omvatte al informatie uit de Benelux, DACh (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Scandinavië (Denemarken, Noorwegen, Zweden) en Finland. In de toekomst zal de database zich uitbreiden naar informatie uit 25 verschillende landen.

“Veel van onze relaties zijn internationale ondernemingen waar de sales- en marketingstrategie ook op internationaal niveau bepaald wordt. Deze bedrijven kijken steeds vaker over de grens om nieuwe impulsen aan hun business te geven, daar is internationale sales- en marketinginformatie voor nodig. We zien dat voor deze ondernemingen Midden-Europa een steeds belangrijker marktgebied wordt”, aldus Harry van der Lint, Managing Partner van Computer Profile Nederland. “Met deze uitbreiding zijn de gebruikers van onze database verzekerd van actuele en waardevolle ICT gespecialiseerde informatie over dit deel van Europa.”

Trefwoorden: Emig, Ict-database,