De meerwaarde van een professioneel visitekaartje ? Het levert u klanten op !

De meerwaarde van een professioneel visitekaartje ? Het levert u klanten op ! van Creartions Multimedia Design

Door: Creartions Multimedia Design  06-08-2009
Trefwoorden: Drukwerk, Visitekaartjes, Visitekaartje

Visitekaartje

Een visitekaartje, ook wel naamkaartje genoemd, is naast digitale media als bijvoorbeeld uw website zeer geschikt als een op zichzelf staand communicatie- en promotiemiddel, dat eenvoudig los gezien en gebruikt kan worden van de overige huisstijldragers.

Niets is immers zo gemakkelijk als een potentiele klant of business partner uw kaartje te geven!

Tips bij het samenstellen van visitekaartjes

Onderstaand een aantal tips waar u rekening mee moet houden bij het samenstellen van uw visitekaartje.

1. Geef duidelijke en volledige informatie

Een visitekaartje is bedoeld om duidelijk te maken wie u bent, wat de naam van het bedrijf is waar u werkt, en hoe u of uw bedrijf te bereiken bent. Daarnaast is het raadzaam uw naam inclusief eventuele functie en titels en al of niet met voornaam erbij op uw visitekaartje te zetten.

2. Zorg dat uw visitekaartje geen zoekplaatje is

Zet vooral niet teveel informatie op uw visitekaartje. Zodra een visitekaartje een zoekplaatje wordt, wekt dat eerder irritatie op en wordt zodoende een totaal verkeerde boodschap afgegeven.

Zet contactgegevens overzichtelijk bij elkaar. Uw potentiele klanten en netwerkpartners moeten uw contactgegevens direct zien staan.

3. De juiste papiersoort

Een visitekaartje moet stevig aanvoelen. Een kaartje dat makkelijk omvouwt heeft minder uitstraling dan een naamkaartje van een steviger papiersoort. Daarnaast moet het visitekaartje stevig genoeg zijn om in een portemonne of verzamelmap te kunnen worden gestoken. Visitekaartjes kunnen op verschillende soorten papier gedrukt worden. Het gewicht van een ideaal visitekaartje is minimaal 300 gr/m2.

4. Kleurgebruik

Een visitekaartje is niet bedoeld om uw relaties blind of scheel te maken. Natuurlijk mag u wel kleuren gebruiken maar het kleurgebruik moet uiteraard wel functioneel zijn. Het is aan te raden om op uw visitekaartje de kleuren uit uw huisstijl te gebruiken, eventueel met 1 of 2 steunkleuren. Als u (nog) geen huisstijl heeft, kies dan een kleurencombinatie die geschikt is voor drukwerk.

5. Lettertype

De leesbaarheid van uw visitekaartje moet te allen tijde voorop staan. Vaak staat de bedrijfsnaam in een iets groter en afwijkend lettertype op het kaartje gedrukt. Met het varieren in lettergrootte kunt u de nadruk leggen op bepaalde facetten van uw kaartje en deze zodoende wat meer op laten vallen. Dit kan zowel door te kiezen voor een ander lettertype als door eenzelfde lettertpe schreef of vetgedrukt te maken.

6. Uw visitekaartje heeft twee kanten!

Een visitekaartje heeft uiteraard een voor- en een achterkant. Vaak wordt een kaartje alleen bedrukt op de voorkant, terwijl een bedrukte achterkant wel degelijk nut kan hebben. Denk eens aan een internationaal bedrijf dat een kaartje op de voorkant in het nederlands en op de achterkant in het engels laat drukken, of een opsomming van bepaalde diensten die een bedrijf aanbiedt op de achterkant van een visitekaartje.

7. Schakel een grafisch ontwerper in

Het opmaken van drukwerk en het verzorgen van professioneel drukwerk is een vak. Een klein voorbeeld is bijvoorbeeld het minimaliseren van het kleurverschil tussen de kleuren die u ziet op uw beeldscherm en de kleuren die een drukker kan reproduceren. Een professional zorgt ervoor dat hij bij het ontwerp van uw visitekaartjes met de juiste kleur(codes) uit uw huisstijl werkt.

Zeker als u een groot aantal visitekaartjes nodig hebt, is het raadzaam om een professionele grafisch ontwerper in de hand te nemen. Dit om grote teleurstellingen te voorkomen. U wilt toch niet blijven zitten met 1000 visitekaartjes waar u niets mee kunt!. Vaak heeft de grafisch ontwerper ook goede connecties met een professionele drukker waardoor hij de goede kwaliteit van uw visitekaartjes kan waarborgen.

Meer informatie over visitekaartjes?

Klik hier voor meer informatie over het grafisch ontwerp van een visitekaartje en/of het drukken (drukwerk) van uw visitekaartjes

Trefwoorden: Drukwerk, Drukwerk Visitekaartje, Grafisch Ontwerp Visitekaartjes, Ontwerp Visitekaartjes, Ontwerper Visitekaartje, Professioneel Visitekaartje, Professionele Visitekaartjes, Visitekaartje, Visitekaartje Laten Drukken, Visitekaartjes, Visitekaartjes Drukken,

Contact Creartions Multimedia Design

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share