FELLOWES benoemt nieuwe europese topvrouw

Door: Fellowes Benelux  24-03-2006
Trefwoorden: Personalia

Fellowes benoemt Andrea Davis tot President Fellowes Europe, waarmee ze hoofd wordt van de Europese activiteiten van de onderneming. De benoeming volgt op de bekendmaking van Peter Fellowes dat hij dit voorjaar afscheid neemt als topman van Fellowes Europa.

Andrea Davis is momenteel Europees Vice President Finance & Operations. Peter Fellowes zal de komende drie maanden zijn taken aan haar overdragen, waarna de benoeming ook feitelijk zijn beslag krijgt. Peter Fellowes blijft zitting houden in de Raad van Bestuur van Fellowes, maar zal zich niet langer bezighouden met de dagelijkse leiding over de Europese activiteiten.

“Ik ervaar mijn aanstelling als President van Fellowes Europa als een geweldige kans en een enorme blijk van vertrouwen,” verklaarde Andrea Davis in een reactie. “Sinds ik ruim twee jaar geleden bij Fellowes in dienst trad ben ik onder de indruk van de kwaliteit en betrokkenheid van de Europese teams. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om onze groeicijfers te continueren en de activiteiten van Fellowes in Europa verder uit te bouwen.”

Peter Fellowes stond sinds 2002 aan het hoofd van de Europese divisie van Fellowes. Onder zijn leiding werden de Europese activiteiten sterk uitgebreid, onder meer via dochterondernemingen en joint ventures in Engeland, Frankrijk, Duitsland, de Benelux, Polen, Italië, Spanje en Rusland, en door een enorme groei van de exportactiviteiten.

“Ik heb als operationeel verantwoordelijke altijd met enorm veel plezier gewerkt, met name in mijn recente Europese functie, toen we als Fellowes een meer consument-gerichte koers zijn gaan varen in productontwikkeling en marketing. Ik ben ervan overtuigd dat Andrea en het Europese managementteam erin zullen slagen het Europese succes van Fellowes verder uit te bouwen. Met de actieve betrokkenheid van mijn broer Jamie Fellowes en zijn zoon John in het bestuur van de onderneming zal ook onze familie haar bijdrage blijven leveren aan de koers en cultuur van Fellowes."

Andrea Davis blijft werken vanuit het Engelse Fellowes-kantoor in Doncaster en rapporteert rechtstreeks aan CEO James Fellowes, zodat een consistente mondiale bedrijfsstrategie optimaal is gewaarborgd.

Andrea Davis begon haar loopbaan bij Fellowes in 2003 als Vice President European Finance & Administration, een functie waarin ze verantwoordelijk was voor financiën, IT, personeelszaken en klantenservice van alle Europese vestigingen van Fellowes. Voordat ze bij Fellowes in dienst kwam was ze hoofd bedrijfsstrategie bij de Britse luchthavenonderneming BAA en financieel bestuurder van Willett International. Andrea Davis behaalde een MBA-graad aan de London Business School.

Trefwoorden: Personalia

Contact Fellowes Benelux

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share