Dramatherapie

Door: Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training  14-12-2013
Trefwoorden: Persoonlijke Ontwikkeling, Personal Coaching, Persoonlijke Groei

Dramatherapie is vorm psychotherapie waarbij spel centraal staat. Binnen dramatherapie wordt er gewerkt met de sociale, emotionele en/ of psychische hulpvraag van de cliënt. De behandeling richt zich op het bereiken van veranderingen in het denken, voelen en handelen waardoor klachten kunnen verdwijnen of verminderen. Of je kunt leren om anders met je klachten om te gaan. In dramatherapie wordt er gebruik gemaakt van verschillende theaterwerkvormen- en expressie technieken zoals rollenspelen, poppenspel, improvisatiespel, theaterteksten en verhalen. Deze technieken worden bewust ingezet om een in een veilige therapie situatie een acceptatie- en/of veranderingsproces op gang te brengen. De doelstellingen van dramatherapie hangen altijd af van de individuele hulpvraag en mogelijkheden van de client. De ‘alsof’ situatie biedt de mogelijkheid om te experimenteren met nieuw gedrag en rollen. Ervaringen, emoties en ideeën kunnen worden geuit en vormgegeven en interacties met anderen kunnen worden geoefend. Dramatherapie baseert de methoden en werkvormen mede op bestaande kennisvelden zoals psychologie, psychotherapie en orthopedagogiek. Dramatherapie kan zowel individueel, met een derde of in een kleine groep gegeven worden. Ik werk met zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Trefwoorden: Alternatieve Therapie, burn out, dramatherapie, volwassenen, kinderen, jongeren, non- verbale therapie, creatieve therapie, rollenspe, Personal Coaching, Persoonlijke Effectiviteit, Persoonlijke Groei, Persoonlijke Ontwikkeling, Psychische Hulpverlening, Psychische Klachten, Psychologische Hulpverlening,

Contact Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training

14-12-2013

Trainingen en therapie voor kinderen met een autisme spectrum stoornis

Trainingen en therapie voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Kijk voor meer informatie op www.hanneihlen.nl


14-12-2013

spelbegeleiding

Spelbegeleiding voor kinderen met een achterstand in hun spelontwikkeling, handicap of een stoornis in het autisme spectrum. Kijk op www.hanneihlen.nl voor meer informatie.


14-12-2013

Sociale vaardigheidstraining Sijs

In een kleine groep worden spelenderwijs verschillende sociale vaardigheden geoefend. Kijk voor meer informatie op www.hanneihlen.nl


14-12-2013

Coaching

Ben je onzeker, kan je moeilijk met emoties omgaan, wil ontdekken wie je bent en wat je talenten zijn? Coaching kan jou helpen! Kijk op www.hanneihlen.nl voor meer informatie.


06-07-2011

Speltherapie

Speltherapie voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hanneihlen.nl