Speltherapie

Door: Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training  06-07-2011
Trefwoorden: Speltraining

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud; in speltherapie wordt spel ingezet om kinderen met sociale en emotionele problemen of traumatische ervaringen vooruit te helpen. Tijdens de behandeling spelen het kind en de therapeute samen, zij volgt het kind in het spel en brengt onder woorden wat er gebeurt. De therapeute sluit al spelenderwijs aan bij de hulpvraag van het kind en ondersteunt het kind bij het ontdekken van zijn of haar mogelijkheden. Via het spel wordt er een ruimte gecreëerd waarin het kind zich kan ontspannen en ervaringen, gevoelens en wensen kan uitten. Verschillende ervaringen kunnen worden verwerkt en er kan geëxperimenteerd worden met allerlei vormen van gedrag. De therapeute ondersteunt het kind bij het beleven van nieuwe ervaringen en helpt het kind om emotioneel en cognitief nieuwe inzichten te verwerven. Speltherapie kan kinderen helpen met diverse problemen zoals het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis (verlies van een dierbare, echtscheiding ouders, trauma), vergroten van zelfvertrouwen, gevoelens leren uitten, omgaan met hechtingsproblemen, opdoen van succeservaringen, werken aan een positiever zelfbeeld, verbeteren van contact met leeftijdsgenootjes en volwassenen, onduidelijke klachten zoals slaap- en gedragsproblemen, concentratieproblemen, regressie: bedplassen of andere symptomen.

Trefwoorden: Speltraining

Contact Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Hanne Ihlen. Praktijk voor therapie en training

14-12-2013

Trainingen en therapie voor kinderen met een autisme spectrum stoornis

Trainingen en therapie voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Kijk voor meer informatie op www.hanneihlen.nl


14-12-2013

spelbegeleiding

Spelbegeleiding voor kinderen met een achterstand in hun spelontwikkeling, handicap of een stoornis in het autisme spectrum. Kijk op www.hanneihlen.nl voor meer informatie.


14-12-2013

Sociale vaardigheidstraining Sijs

In een kleine groep worden spelenderwijs verschillende sociale vaardigheden geoefend. Kijk voor meer informatie op www.hanneihlen.nl


14-12-2013

Coaching

Ben je onzeker, kan je moeilijk met emoties omgaan, wil ontdekken wie je bent en wat je talenten zijn? Coaching kan jou helpen! Kijk op www.hanneihlen.nl voor meer informatie.


14-12-2013

Dramatherapie

Dramatherapie is een ervaringsgerichte therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Kijk op www. hanneihlen.nl voor meer informatie.