Sterk deelnemersveld verkiezing ‘ING Lease Car of the Year 2006’

Door: Ing Car Lease Nederland  07-04-2006
Trefwoorden: Mobiliteit, Awards

Vakjury maakt 12 genomineerden bekend in 4 categorieën
Sterk deelnemersveld verkiezing ‘ING Lease Car of the Year 2006’

De 13e editie van de verkiezing ‘ING Lease Car of the Year’ kent een sterk deelnemersveld. Genomineerde zakelijke auto’s zoals de Fiat Grande Punto, de Ford S-MAX, de Alfa Romeo 159 en de Citroën C6 nemen het in de vier leasecategorieën Economy, Business, Business+ en Executive op tegen ijzersterke concurrenten. Na een uitgebreide testdag op 2 mei maakt de vakjury op 16 mei de uitslag bekend. Nieuw is de samenwerking met Carp* magazine.

De verkiezing Lease Car of the Year is een initiatief van ING Car Lease. Een deskundige vakjury bestaande uit 2 autojournalisten, 2 wagenparkbeheerders en 3 leasespecialisten beoordeelt nieuwkomers op de automarkt op een groot aantal criteria. Dat gaat veel verder dan bijvoorbeeld de normale Auto van het Jaar verkiezing. Wil een auto kans maken op de titel Lease Car of the Year dan moeten naast styling, comfort, ergonomie en veiligheid ook zaken als exploitatiekosten, restwaarde, onderhoud en representativiteit toonaangevend zijn. Tevens worden de kwaliteit en service vanuit het dealernetwerk en de importorganisatie meegenomen in de eindbeoordeling.

Aan de verkiezing kunnen alleen auto’s meedoen die sinds de vorige verkiezing op de markt zijn gekomen, waarvoor een levertijd geldt van maximaal circa 3 maanden en die niet meer kosten dan 80.000 euro inclusief btw/bpm. De verkiezing blijkt een grote voorspellende waarde te hebben: al jaren achtereen blijken de winnaars van deze onderscheiding het ook in de leasepraktijk bijzonder goed te doen.

Voorselectie door experts van ING Car Lease
De voorselectie is gemaakt door de experts van ING Car Lease. Zij selecteerden alle personenauto’s die in de verschillende prijscategorieën aan de voorwaarden voldoen. De vakjury maakte uit die longlists afgelopen woensdag een eerste selectie. De testdag op 2 mei moet uitsluitsel brengen.

Per klasse wordt straks één winnaar bekendgemaakt. Uit de vier klassenwinnaars wijst de jury vervolgens ook nog een over-all winnaar aan, die zich een jaar lang ‘Lease Car of the Year’ mag noemen.

De genomineerden in de categorie Economy zijn:
- Fiat Grande Punto
- Peugeot 107
- Toyota Yaris

De genomineerden in de categorie Business zijn:
- Ford S-MAX
- Opel Zafira
- Seat León

De genomineerden in de categorie Business+ zijn:
- Alfa Romeo 159
- Lexus IS
- Volkswagen Passat

De genomineerden in de categorie Executive zijn:
- Citroën C6
- Mercedes-Benz ML
- Range Rover Sport

Samenwerking met Carp*
Dit jaar is ING Car Lease Nederland een samenwerking aangegaan met het blad Carp*. In lijn met de verkiezing van de 'coolest company' houdt Carp* dit jaar onder zijn lezers een eigen lease-auto van het jaar verkiezing. Van de doelgroep van Carp* (young professionals) beschikt maar liefst 42% over een lease-auto. In de aankomende periode kunnen lezers van het blad hun stem uitbrengen en zal Carp* tijdens ons evenement de eigen publieksprijs 'de leasebak 2006' bekendmaken.

Trefwoorden: Awards, Mobiliteit

Contact Ing Car Lease Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share