Tractor meisje bijna in Zuid-Afrika, op naar de Zuidpool!

Door: Kabaal Marketing - Support  08-10-2008

3, 3 jaar geleden begon ik aan een reis naar de Zuidpool, per tractor. Ik ging onderweg op zoek naar inspirerende mensen en bijzondere projecten, verzamelde duizenden dromen (wensen) van mensen op kleine papiertjes, die reizen met me mee achterop de tractor.

Nu sta ik aan de vooravond van de (voorbereidingen) van de laatste fase. De Poolexpeditie.
De reis door Europa, de Balkan en Afrika zit er bijna op.
20 oktober plan ik aan te komen in Kaapstad.
Tussen 21 en 31 oktober a.s. rijdt ik vanuit Kaapstad, samen met mijn Poolexpeditiegids Matty mc Nair (die vlakbij de Noordpoolcirkel woont), de laatste kilometers naar Kaap de Goede Hoop. (Omdat we hopen dat de dromen die ik verzamelde uitkomen natuurlijk;). Daarna doen we de pinguïns in Simonstown aan. Om op een bijzondere manier uit te kijken naar de laatste fase van de reis: de Poolexpeditie. (Start: nov. 2009)

In Kaapstad zal ik een jaar uittrekken om die expeditie voor te bereiden. (ik was totnogtoe vooral een ‘one-woman-show’; geen groots team om me heen om te helpen organiseren voor me. En Poolexpedities hebben heel wat voorbereiding nodig;)
In Kaapstad zal ik mensen zoeken om mee samen te werken. Die helpen met de trekker ombouwen (technische info aanwezig: dit word niet de eerste trekker op de Pool, ze worden gebruikt op vrijwel elke wetenschappelijke basis daar, waren de eerste voertuigen op Antarctica). En ik zal moeten trainen.
Ik hoop dat door het verzamelen van duizenden dromen (en hiervoor heb ik de media nodig), de financiën voor de reis naar de Zuidpool bij elkaar te zamelen.
‘Bij gratie van de inspiratie’, zo reisde ik totnogtoe, dankzij de verkoop van trekker T-shirts die evenveel geld inzamelden voor bijzondere projecten onderweg, als voor mijn reis. En in deze stijl zou ik ook het einde willen volbrengen. Via mijn site kunnen mensen hun droom meegeven naar de Zuidpool. Voor € 5,- word jou droom vereeuwigd in het ijs van Antarctica!

Symbolisch, maar echt, zal ik bij aankomst op de geografische Zuidpool (!), het symbolische ‘einde van de wereld’, een sneeuwpop bouwen met de ‘dromen van de wereld’ in zijn buik.

Een reis die klinkt als een kinderverhaal. (en daarin zat ook de inspiratie). Maar die haar kracht ontleent aan zijn realiteit.
ik besefte bij het ontstaan van het idee, dat dit verhaal alleen maar echt inspirerend zou kunnen zijn als ik het echt deed! De kracht van deze reis zit in zijn realiteit, in het doen, en in de echte verhalen van echte mensen en omstandigheden onderweg. Verhalen van plekken die je als volwassene ‘het einde van de wereld’ zou kunnen noemen, maar die laten zien dat die dat niet helemaal zijn. Je kan altijd mensen vinden die doorgaan, moed houden en anderen inspireren. Ik heb een heleboel ontmoet dat inspireert tot in de eeuwigheid, dus is het niet alleen dit: als je op een tractor naar de Zuidpool kan rijden, wat kan er dan niet?! …Nee, er is nog veel veel meer.

Contact mij!
Volg mij op de laatste etappe van de reis door Afrika, naar Kaap de Goede Hoop.
Help mij de dromen te verzamelen van mensen over de hele wereld, te beginnen in Nederland. Opdat ik een mooi tijdsdocument kan bouwen van ‘de dromen van de wereld’ om in het ijs te vereeuwigen. Zodat het de moeite waard word.

Goed. Nu stap ik weer terug op de tractor, met Biba de trekkerhond.
Want ik heb nog zo’n 2000km te gaan. Door de woestijn van Namibië en langs de Zuid Afrikaanse ‘West Kaap’.
Een afstand die omgerekend naar Europese begrippen inhoud dat ik van Madrid naar Amsterdam ga rijden op een 33 jaar oude tractor, die een max. snelheid heeft van 20km per uur…
‘Off we go!’

Je kan me mailen op: manon@tractortractor.org

Of: pers@tractortractor.org (voor foto’s)

En (mocht ik tel. bereik hebben) dan kan je me bellen op: +264-813878237 (Namibië)
Een sms-je kan ook, al is het niet altijd zeker of die aankomen (vraag ontvangstbevestiging).
Dan sms ik terug zodra ik bereik heb!

Internationale telefoonnummer (alleen sms-berichten): +31-651276274.

Grote Vriendelijke Groet,

Manon Ossevoort.
-oftewel: ‘tractor girl’.