Modeshow Cursisten Maurice Spapens 29 mei 14.30 uur Nieuwe Veste te Breda

Door: Maurice Spapens Dutch Design  16-05-2011
Trefwoorden: Modeshow

29 mei half drie modeshow cursisten Maurice Spapens

Om half drie wordt er op de Nieuwe Veste, Ingang St. Janstraat 23, om half drie een bijzondere show gegeven. Entree Gratis.
Cursisten van Maurice Spapens in de leeftijd van 9-12, 12-18, 18 en ouder, showen hun zelfgemaakte bijzondere kledingstukken, accessoires, hoofdbedekkingen

Zowel aan de Nieuwe Veste als aan H19 geeft Maurice Spapens les aan jongeren. In zijn atelier geeft hij les aan volwassenen. Bij alle cursussen staat het ontdekken, het experiment, de eigen stijl centraal. De leerlingen van “Textiel is Alles” 9-12 jaar, zetten de eerste stappen. Naald en draad, een bloem, een tasje, een versierd T-shirt. Kledingvormen vinden, zoeken. De naaimachine leren kennen. Zij openen met hun bijzondere werken de show.
12 – 18 jaar. Bij de nieuwe Veste heet het “Mode-Atelier”, bij H19 heet het Fashion Design. 2 van hetzelfde. Je kunt van oude kledingstukken nieuwe outfits maken. Van lapjes stof uit de lappenbakken kun je een nieuwe lap maken of tot een kledingvorm komen. De naaimachines, spelden, poppen, zijn de hulpmiddelen om de ideeën die de cursisten hebben om te zetten in kleding, accessoires. Van alles wordt uitgeprobeerd, oude technieken komen weer tot leven. Breien, vlechten, vingerhaken. Tassen, bewerkte t- shirts, rokken, jurken, aparte stukken, hoofdbedekkingen…. Dat showen zij.
De volwassenen maken hun eigen ontwerpen door middel van basis patronen die ze naar hun eigen ontwerpen leren aanpassen. Kleding op eigen maat. Dat begint met de rok, daarna leert men het grondpatroon zonder coupe te maken. Erna grondpatroon met coupe. Vorm volgt het lichaam. Het idee past zich aan, aan het materiaal.

Wij hopen dat u komt kijken. Maurice Spapens.

Trefwoorden: Modeshow

Contact Maurice Spapens Dutch Design

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Maurice Spapens Dutch Design

Modeshow 20 juni 2010 van Maurice Spapens Dutch Design thumbnail
13-06-2010

Modeshow 20 juni 2010

Modeshow 20 juni 2010  Aanvang 14.00 uur. Mode, kleding, vorm, uiting. Allemaal hebben we er iets mee, als we het


12-01-2010

Sneeuwruimen stoep Ronddeel Kloosterlaan Breda 8 uur woe 13 januari

Sneeuwruimen
Stoep Ronddeel
Kloosterlaan Breda (Vlak bij het stadskantoor

woe 13 januari 2010
8 uur


12-01-2010

Sneeuwruimen stoep Ronddeel Kloosterlaan Breda

Raadsleden Maurice Spapens (SP), Bas Driehuijs (PVDA) Erkal Uceler (CDA) onder voorbehoud, John Stubenisky(Leefbaar Breda), onder voorbehoud. Gaan woensdagochtend om 8 uur de stoep bij het Ronddeel schoonvegen. Vanuit Groen Links, D'66, Breda 97 en de VVD wordt er nog gekeken of iemand een gaatje vrij heeft. Fantastisch als al 4 raadsleden van verschillende partijen samen een stuk stoep sneeuwvrijmaken. Het Ronddeel is voor ouderen die slecht ter been zijn.

Wij nodigen allen van harte


Modeshow Maurice Spapens, cursisten Nieuwe Veste en Volwassen Cursisten vanuit Atelier van Maurice Spapens Dutch Design thumbnail
05-05-2009

Modeshow Maurice Spapens, cursisten Nieuwe Veste en Volwassen Cursisten vanuit Atelier

10 mei Modeshow Maurice Spapens Cursisten Jeugd Nieuwe Veste en Volwassenen uit Atelier.


Vlaszak 4 Breda
15 uur ontvangst
15.30 – 16.30 (17 uur afhankelijk van uitloop) Show
Tot 18 uur gezellige nazit

Kleding maken, mode, spelen met stof, het is iets dat je jong leert en je je hele leven mee bezig kunt houden. In mijn cursussen geef ik zowel les aan jeugd als aan volwassenen.
Waar de jeugd nog heerlijk mag spelen, de naaimachine en stof