Modeshow Maurice Spapens, cursisten Nieuwe Veste en Volwassen Cursisten vanuit Atelier

Modeshow Maurice Spapens, cursisten Nieuwe Veste en Volwassen Cursisten vanuit Atelier van Maurice Spapens Dutch Design

Door: Maurice Spapens Dutch Design  05-05-2009

10 mei Modeshow Maurice Spapens Cursisten Jeugd Nieuwe Veste en Volwassenen uit Atelier.


Vlaszak 4 Breda
15 uur ontvangst
15.30 – 16.30 (17 uur afhankelijk van uitloop) Show
Tot 18 uur gezellige nazit

Kleding maken, mode, spelen met stof, het is iets dat je jong leert en je je hele leven mee bezig kunt houden. In mijn cursussen geef ik zowel les aan jeugd als aan volwassenen.
Waar de jeugd nog heerlijk mag spelen, de naaimachine en stof ontdekken, gaat het bij de volwassenen, meer om het leren van een aantal basispatronen waarmee zij hun eigen ideeën vorm kunnen geven, en dragen.

Dat gaat geshowd worden door de makers zelf, samen met modellen want die horen nu eenmaal bij een modeshow. Om het eind van de lijn ook inhoud te geven zal ik met mijn werk de show afsluiten. Een aantal ontwerpen zijn ontstaan in reactie op wat er in mijn lessen gebeurd.

Waarom van begin tot het einde showen? Omdat juist de verbintenis van jong naar oud, van beginner naar gevorderde naar afgestudeerde, laat zien dat kleding maken en ontwerpen een vak is, eentje waarmee je met heel veel liefde, plezier input en energie, eigenzinnige, mooie kleding kan maken. Eentje waar je lang mee bezig bent en kunt zijn. Kleding maken kost veel tijd en leer je niet zomaar.

De leerlingen van Nieuwe Veste, de volwassen cursisten en Maurice laten dat zien.

De jeugd showt om te beginnen eigen eigenzinnig werk. Draagbaar, hoeft niet, mag wel. Van accessoire tot applicatie, van borduursel tot tas en veel daartussen. De jeugd, bedacht het, vond het, en maakte het. Een ontdekkingstocht van stof, garen, draad, de naaimachine vorm en volume.

Dit jaar deden 2 groepen mee aan de kunstbende. Zij drongen door tot de halve finale van Brabant, waarvan de winnaar naar de eindfinale gaat.

Piet had dit jaar als doel aangenomen te worden op de Kunstacademie Arnhem, afdeling mode, en dat is gelukt. Hij zal op zijn manier zijn werk presenteren.

De cursisten beginner en gevorderd laten de stap zien in de groei naar patronen en eigen ontwerp. Rok, bloes, jurk, jas en broek. Makkelijk, helemaal niet. Draagbare eigenzinnige passende ontwerpen. Kleding op maat maken voor jezelf, kleding leren maken, patronen ontdekken en daarbinnen je eigen stijl. Dat is wat ze showen.

Maurice Spapens zal zelf de show afsluiten met eigen werk. Zijn modellen mogen combineren uit dat wat er is. Nieuw of van wat langer geleden, dat maakt Maurice niet uit. Het is de drager die zich aangetrokken voelt tot wat er hangt. Het is de drager die kleding maakt tot wat ze is, levend, individueel, jij. Jij die kleding draagt.

Deelnemers.

11 leerlingen Nieuwe Veste
7 volwassenen en Maurice

Op de dag zelf zal blijken of iedereen er is.
Kapsels Suds St.Annastraat 23

Showblokken

Jeugd. Ieder 2 outfits.
Jeugd Kunstbende
Volwassen Beginner
Volwassen Gevorderde
Maurice

Hartelijke creatieve groet Maurice Spapens, mode-ontwerper


Contact Maurice Spapens Dutch Design

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share