“OSCAR” ® DE TAFEL VOOR GENERATIES

Door: Neggers Interieur & Design  16-08-2006

Oscar... een grote ovale tafel steunend op slechts één poot, zeer sterk en stabiel. Ingetogen superieur en alle trends ver, ver voorbij. Een tafel als allemansvriend en spil in het sociale verkeer. Waar u hem ook neerzet, altijd vormt hij het letterlijke middelpunt der conversatie. Voor wie denkt dat je er alleen aan kunt eten, neem eens plaats. Zijn ruimhartig karakter en enorme beenruimte maken Oscar tot de ideale natafel. Bovendien is Oscar tevens een prachtig bureau of conferentietafel. Conferentietafels worden voor u in elke gewenste grootte en in elk gewenst model door ons gemaakt.

Max. 640x240 cm. ovaal op één poot.

Jan Neggers, in 1998 genomineerd voor de "Nederlandse Meubelprijs voor Industriële Vormgevers", ontwierp de tafellijn Oscar. Oscar tafels zijn bijzonder eenvoudige tafels van uitzonderlijke schoonheid: massief houten bladen in vele modellen van 30 en 40 mm dik met een prachtige verjongde rand, gedragen door één poot. Deze is te leveren in roestvrijstaal geslepen, massief hout of een combinatie van beiden. De kolom is er, afhankelijk van het tafelmodel, in een ronde of vierkante vorm.

Wij leveren de tafel Oscar tot 3.5 m lang en 1.5 m breed met een blad uit één stuk. De tafelhoogte is naar wens, zodat elke armleunstoel onder de tafel geschoven kan worden. De grotere modellen worden in segmenten gemaakt. Alle uitvoeringen zijn te zien in onze studio.

De Oscar tafel belichaamt de weelde van de eenvoud. De oersterke slanke tafel weegt, met een ovale afmeting van 2.6 m x 1.3 m, ongeveer 170 kg en is mede door zijn constructie een toonbeeld van stabiliteit. Jan Neggers ontwierp de tafel Oscar met het idee van de stamtafel in gedachte.

Het tijdloze ontwerp maakt Oscar tot een klassieker, een tafel voor generaties. Doordat hij in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, voelt Oscar zich net zo goed thuis in een antiek als in een modern interieur. Kortom, Oscar is een interieurobject van uitzonderlijke schoonheid, met een lange levensduur en blijvende gevoelswaarde.


Jan Neggers industrieel vormgever
De Oscar tafellijn ® is internationaal beschermd

Bron: Qlick.nl http://www.qlik.nl/info/neggers-interieur-design-news/neggers-ontwerpt.html


Contact Neggers Interieur & Design

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share