Consument heeft advies bij aanschaf ADSL abonnement nog steeds hard nodig

Door: Shopadsl.nl  23-09-2008

Consument heeft advies bij aanschaf ADSL abonnement nog steeds hard nodig

Adviestool geeft 100.000ste ADSL abonnement advies

Breda, 23 september 2008 - Dat consumenten nog steeds moeite hebben met het kiezen van een ADSL abonnement blijkt wel uit het aantal adviezen dat de website www.ShopADSL.nl gaf. Om de consument bij te staan in het oerwoud van ADSL abonnementen heeft ShopADSL.nl in februari 2008 een ADSL abonnementen adviestool ontwikkeld. Deze adviestool toont op basis van een door de bezoeker ingevulde vragenlijst het meest bij hem / haar passende ADSL abonnement (al dan niet in combinatie met telefonie). In 6 maanden tijd werden ruim 100.000 adviezen gegeven!

De 100.000 adviezen bevatten opvallende statistieken. Ze blijkt de contractsduur - naast bekende beslisfactoren als prijs en download snelheid - een belangrijke plaats ingenomen te hebben. Door 51% werd de contractsduur als cruciale beslisfactor aangegeven. Een andere belangrijke beslisfactor was de mogelijkheid tot gratis bellen naar vaste nummers binnen Nederland (34%).

Verder is het zeer opmerkelijk dat slechts 11% de aanwezigheid van een goede helpdesk als beslisfactor aanmerkt. Het is bekend dat het aansluiten en beheren van een ADSL verbinding tegenwoordig geen ingewikkelde bezigheid meer is. Klanten willen dan ook niet meebetalen aan een dure helpdesk.

Factoren als doorbelasting vaste lijn (9%), de aanwezigheid van een veiligheidspakket (6%) en meegeleverd draadloos modem (4%) behoren niet tot de cruciale beslisfactoren.

Van degene die na het krijgen van een advies een abonnement hebben aangevraagd, had slechts 19% nog geen internet. 81% wisselde dus van internet provider. Opmerkelijk hierbij was het grote aantal overstappers van kabel internet naar ADSL (31%).

De ADSL adviestool is direct bereikbaar via http://www.shopadsl.nl/internet-advies/. De top-5 van abonnementen uit de afgelopen 100.000 adviezen is als volgt:

Top-5 ADSL advies:

1. Alice Easy
2. Telfort internet
3. Het Net ADSL Instap Surfen
4. XS4ALL Lite
5. Tele 2 ADSL Plus

Top-5 ADSL + Telefonie advies:

1. Alice Comfort
2. Het Net Instapsurfen en Bellen
3. Tele 2 Compleet 20 Mbit/s
4. Telfort internet + vast bellen
5. XS4ALL Start + Telefonie

Over ShopADSL.nl
ShopADSL.nl is een onafhankelijke online ADSL shop en voert het meest complete aanbod van Nederland. ShopADSL.nl is dealer van onder andere Alice, Telfort, Online, Tele2, UPC, XS4ALL, Het Net, KPN en CompuServe en bezit een QShops Keurmerk.

Over de Adviestool
Het kiezen van het meest geschikte ADSL abonnement is vaak een tijdrovende en lastige zaak. Snelheid, veiligheid, contractperiode, installatiegarantie, beschikbaarheid, kosten… Het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op. De adviestool houdt met al deze factoren rekening. Via vijf eenvoudige stappen wordt een selectie gemaakt en toont de adviestool niet alleen de drie meest geschikte abonnementen, maar ook de voordelen en extra’s per abonnement ten opzichte van het huidige abonnement van de bezoeker.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sander Schetters van ShopADSL.nl.
• Telefoon 06 – 42806797
• E-mail [email protected]

Links:
http://www.ShopADSL.nl
http://www.ShopADSL.nl/internet-advies/