BOOSTER VOOR BRANDSTOFCELLEN

BOOSTER VOOR BRANDSTOFCELLEN van Telerex Nederland

Door: Telerex Nederland  13-07-2009

De converter maakt gebruik van een ingangsspanning tussen de 5 en 11.5 VDC en levert een uitgangsspanning van 14.3 VDC om bijvoorbeeld de extra accu in vrachtwagens of caravans op te laden voor een stationaire werking van koelkasten, airconditioning en andere elektronische apparatuur.
De converter vertoont een kleine rimpel op de in- en uitgangsspanning en heeft bijgevolg een optimaal EMC-gedrag.
Om een hoog rendement te verkrijgen (91..95%) werkt de booster topologie zonder diodes, oftewel alleen met gesynchroniseerde MOSFETs. DirectFETs® worden gebruikt omdat ze minimale verliezen combineren met kleine afmetingen, ook biedt de speciale uitvoering een optimale thermische verbinding.

Om de stroom op te voeren tot 50A zijn schroefconnectoren (M6) voorzien. Sense terminals bieden directe accucontrole en zorgen ervoor dat zelfs bij lange aansluitingskabels het laden van de accu succesvol verloopt.
De nieuwe converter (200x120x55mm) werkt binnen een temperatuursbereik van –30°C tot +70°C en is uitgevoerd met beveiligingen tegen overspanning, onderspanning, overbelasting en oververhitting. De converter is tevens voorzien van signalen voor ingangs- en uitgangsrelais, monitoring van de ingangsstroom en detectie van te hoge temperatuur.

Meer informatie: bel naar 0031 76 578 20 39 of kijk op [email protected] of kijk op www.telerex-europe.com