Alan Thompson benoemd tot President van Toshiba Europe

Alan Thompson benoemd tot President van Toshiba Europe van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  27-07-2009
Trefwoorden: Toshiba

Verandering in het Europese managementteam voor verdere versterking van Toshiba’s globaliseringsstrategie

Breda/Neuss, 27 juli 2009 –
Toshiba heeft Alan Thompson benoemd tot President van Toshiba Europe GmbH, gevestigd in het Duitse Neuss. Hij volgt Noriaki Hashimoto op die na zijn presidentschap van twee jaar terugkeert naar Tokio. Alan is verantwoordelijk voor drie divisies van Toshiba: Computer Systems (laptops, mini-notebooks, randapparatuur en accessoires zoals docking stations en camcorders), Consumer Electronic Products (LCD tv’s, dvd-spelers en –recorders) en Storage Devices (zoals harde schijven voor entertainment systemen, draagbare mediaspelers en laptops).

De benoeming van Alan is een mijlpaal voor het Japanse bedrijf omdat het de eerste keer is dat een Europeaan tot President is benoemd. De benoeming is dan ook een volgende stap in de internationalisering van Toshiba, nu het bedrijf regionale expertise toevoegt aan het wereldwijde managementteam.

“Als Europeaan heb ik inzicht in de behoeften van klanten in de EMEA-regio en met dat inzicht kan ik bijdragen aan Toshiba’s uitgebreide internationale ervaring op het gebied van productontwikkeling, marketing en sales,” zegt Alan Thompson. “Mijn voornemen is om Toshiba’s geavanceerde technologie te combineren met mijn Europese focus op strategische, regionale business development, om zo de EMEA-regio als een essentiële markt voor Toshiba verder op de kaart te zetten.”

Alan wil dit doel bereiken door meer nadruk te leggen op de visie van Toshiba, het voor de gebruiker mogelijk maken content uit te wisselen ‘tussen de drie schermen’: tv’s, laptops en mini-notebooks; en mobiele telefoons, smartphones of mobiele internetapparaten.

Alan is meer dan 18 jaar in dienst van Toshiba, voor zijn benoeming tot President was hij als Executive Vice President verantwoordelijk voor Toshiba’s PC-activiteiten in EMEA. Voor zijn komst naar Toshiba was hij zeven jaar werkzaam bij IBM, het laatst als Head of PC Marketing.


Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 199.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 67 miljard US$ (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
Inno.Frencken@toshiba.nl
 
The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
nandab@communicationforce.com  

Trefwoorden: Toshiba

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share