Toshiba bekent kleur

Toshiba bekent kleur van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  12-01-2009
Trefwoorden: Laptop, Notebook, Toshiba

Nieuwe Portégé A600 is wit of roze

Breda, 12 januari 2009 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert een nieuw model in zijn populaire Portégé-lijn: de A600. Deze elegante, ultralichte laptop, bedoeld voor de stijlbewuste consument die overal probleemloos online wil zijn, is verkrijgbaar in twee trendy uitvoeringen: wit en roze.

Beide uitvoeringen hebben een 12,1-inch breedbeeldscherm, een wit led-scherm en een zilverkleurig, spatvrij toetsenbord. Ook verder kan de laptop tegen een stootje. Zo is het chassis in hoge mate schokbestendig. Bij een eventuele val zorgt de ingebouwde sensor ervoor dat de bewegende delen van de harddisk automatisch gefixeerd worden zodat de gegevens op de schijf niet beschadigd raken. De optioneel verkrijgbare Solid State Drive (SDD) heeft zelfs helemaal geen bewegende delen meer. De SDD werkt geruisloos en weegt haast niets, wat prima past bij deze compacte lichtgewicht. De Portégé A600 is met zijn 1,46 kilo nauwelijks zwaarder dan een mini notebook (en maar een fractie groter), terwijl hij qua prestaties heel wat meer in zijn mars heeft.

Ook de verbindingsmogelijkheden van de Portégé A600 zijn dik in orde. Via de drie USB-poorten, waaronder een Sleep and Charge/eSATA-poort, kan de gebruiker in no time zijn camera, MP3-speler, smartphone of andere gadgets op de laptop aansluiten en opladen. De Bluetooth-voorziening en de Mobile Broadband 3G-module stellen hem in staat om - waar hij zich ook bevindt - snel en simpel draadloos te internetten, beeldmateriaal en muziek met andere gebruikers uit te wisselen, mailtjes te versturen en te chatten met familie en vrienden. De geïntegreerde webcam en microfoon maken chatten extra leuk. De lange levensduur van de batterij staat er borg voor dat de gebruiker films kan bekijken en foto’s of video’s kan downloaden zonder dat hij bang hoeft te zijn dat ‘het licht uitgaat’.

Behalve de stijlbewuste consument zal de Portégé A600 ook de milieubewuste consument aanspreken. Niet alleen verbruikt de laptop weinig stroom dankzij de lange batterijlevensduur en de energiezuinige led-verlichting, ook het gebruik van zware metalen als kwik en lood is tot een minimum beperkt. De laptop is dus zowel een lust voor het oog als een geruststelling voor het geweten. Hij laat zien dat mooi en verantwoord elkaar niet hoeven uit te sluiten.

De nieuwe Toshiba Portégé A600-modellen zijn per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt € 1.546 inclusief BTW.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE:


Voor beeldmateriaal van de Toshiba Portégé A600 kunt u klikken op de onderstaande link:
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1352

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected]  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Laptop, Notebook, Portégé A600, Portégé-lijn, Toshiba, Ultralicht,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share