Toshiba breidt Satellite-lijn uit met vier ‘ecolaptops’

Toshiba breidt Satellite-lijn uit met vier ‘ecolaptops’ van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  09-06-2009
Trefwoorden: Duurzaam, Milieuverantwoord, Satellite A500

Nieuwe modellen bieden voor elk wat wils

Breda, 9 juni 2009 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert in juli vier nieuwe, betaalbare modellen in de populaire Satellite-laptoplijn. Deze modellen bieden voor elk wat wils. De elegante L500 en L550 met breedbeeldscherm zijn bedoeld voor dagelijks gebruik door consumenten die de combinatie van design, kracht en kwaliteit op prijs stellen. De U500 is gericht op klanten die naast een oogstrelend ontwerp ook een ultradraagbare laptop willen. En de A500 is speciaal ontwikkeld voor veeleisende multimediagebruikers. Alle modellen hebben een duurzaam ontwerp. Ze zijn niet alleen ENERGY STAR®-ready (certification in progress), maar ook RoHS-compliant, wat betekent dat het gebruik van giftige stoffen tot een minimum beperkt is. Daarnaast beschikken ze over een Eco Utility-tool om het stroomverbruik in te dammen en inzichtelijk te maken.

De Eco Utility is een door Toshiba zelf ontwikkelde softwareapplicatie die gebruikers in staat stelt snel en simpel een energiezuinig Eco Power Plan te activeren. Door op die manier het stroomverbruik te beperken, leveren zij een bijdrage aan de totstandkoming van een duurzamere wereld. Wanneer de ecomode ingeschakeld is, wordt automatisch de helderheid van het beeldscherm verminderd en de LED-backlight-verlichting van het toetsenbord uitgezet. Tevens worden de tijdsinstellingen voor de sluimerstand van de harde schijf, het beeldscherm en de systeem-shutdown aangepast. Om de gebruiker aan te moedigen de ecomode aan te zetten, geeft de Eco Utility real-time weer hoeveel stroom de laptop verbruikt en welke besparing geboekt wordt.

“Met de introductie van deze milieuverantwoorde laptops laten wij nogmaals zien dat we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Maar de nieuwe Satellites bieden meer dan alleen een duurzaam ontwerp met een innovatieve eco-knop. De L500 en L550 brengen een stijlvol design en state-of-the-art technologie binnen het bereik van iedere laptopgebruiker, ongeacht het budget wat hij te besteden heeft. De U500 is ons antwoord op de toenemende vraag naar een niet te dure, slanke lichtgewicht-laptop met een eigenzinnige, luxe look and feel. En de A500 voorziet de snel groeiende groep gaming- en audio- en videoliefhebbers van geavanceerde multimediafuncties tegen een aantrekkelijke prijs.”

Satellite L500 en L550: eigentijdse laptops voor stijlbewuste consumenten
Hoewel de L500 en L550 een schat aan functies bieden, zien deze nieuwkomers er een stuk appetijt elijker uit dan van zulke betaalbare laptops verwacht mag worden. Het sjieke, zilvergrijze uiterlijk met zijn geraffineerd golvende lijnpatroon tilt hen moeiteloos uit boven hun concurrenten. De multimediabar met vier sneltoetsen en het naadloos geïntegreerde touchpad verhogen het gebruiksgemak. Ook wat hun technische specificaties betreft, kunnen deze Satellites iedere vergelijking doorstaan. De L500 heeft een 15,6-inch HD Toshiba TruBrite®-beeldscherm met een resolutie van 1.366 x 768 pixels en een helderheid van 200 cd/m2. Zijn grotere broer, de L550, heeft een 17,3-inch HD TruBrite®-beeldscherm, inclusief energiezuinige LED-verlichting, met een resolutie van 1.600 x 900 pixels en een helderheid van 200 cd/m2.

Beide modellen beschikken over een ingebouwde WLAN-interface met Draft-N, Bluetooth® 2.1 + EDR en Fast Ethernet (10/100 Mbps) alsmede Toshiba’s ConfigFree™ voor een eenvoudige configuratie van de toegang tot internet. Verder zijn zij uitgerust met een scala aan poorten voor de aansluiting van randapparatuur, zoals een HDMI (High Definition Multimedia Interface)-poort, een 4-in-1 Bridge Media-slot,
twee USB 2.0-poorten en een additionele eSATA/USB-combopoort. Ook hebben zij een DVD Super Multi (Dual Layer)-speler aan boord, plus een VGA-webcam met Toshiba’s Face Recognition-software voor een snelle toegang tot beveiligde applicaties. Een ruime keuze aan Intel- en AMD-processoren en de harde schijf van maximaal 500 GB completeren het geheel.

Satellite U500: ultradraagbare elegantie voor een groot publiek
De U500 munt uit in draagbaarheid en design. Met zijn compacte, dunne en lichte ontwerp en fraaie 3D-patroon in luxe bruin heeft deze laptop een heel persoonlijke uitstraling. Er zijn twee uitvoeringen van dit model leverbaar: één met elegante, chromen details en een optioneel verlicht toetsenbord en één met zilverkleurige randen zonder verlicht toetsenbord. Maar de slanke ‘showbink’ heeft ook verder van alles in huis wat een groot publiek zal aanspreken. Zoals een touchpad met scrollfaciliteit en een PC Health Monitor die de gebruiker snel inzicht geeft in de ‘gezondheid’ van zijn laptop en hem op zwakke plekken wijst die tot storingen kunnen leiden.

Ook de hardware van de U500 mag er zijn. Het 13,3-inch WXGA Toshiba TruBrite®-beeldscherm heeft een aspectratio van 16:10, een resolutie van 1.280 x 800 pixels en een helderheid van 200 cd/m2. De laptop, aangedreven door Intel-processoren, heeft maximaal 8 GB werkgeheugen, een harde schijf met een capaciteit tot 320 GB en een ATI Mobility Radeon™ HD-videokaart met maximaal 512 MB DDR3 VRAM
voor geavanceerde graphics. Daarnaast beschikt hij over wireless en Gigabit LAN voor online toegang en diverse interfaces voor de aansluiting van randapparatuur, waaronder Bluetooth® 2.1 + EDR, een 5-in-1 Bridge Media-slot, HDMI, twee USB 2.0-poorten en een eSATA/USB-combopoort met Sleep-and-Charge-functie voor het opladen van apparatuur als de laptop uitgeschakeld is.

Satellite A500: mobiliteit voor intensieve multimediagebruikers
De gebruiksvriendelijke A500 is geknipt voor consumenten die graag gamen en naar films of televisie kijken, thuis of onderweg. High-end Harman Kardon®-stereospeakers zorgen daarbij voor een levendig geluid. Het multimediakanon wordt geleverd met een 16-inch HD Toshiba TruBrite®-beeldscherm met een aspectratio van 16:9, een resolutie van 1.366 x 768 pixels en een helderheid van 200 cd/m2. Het scherm is voorzien van glas voor een sophisticated uitstraling. De zwarte LCD-cover van de A500 heeft een verfijnde finish op basis van IMR (In-Mold Rolling)-technologie. Het verlichte toetsenbord en de platte, matzwarte toetsen geven de multimediamachine extra allure.

Dankzij de HDMI CEC-interface kan de A500 bestuurd worden via een afstandsbediening die normaliter alleen gebruikt wordt voor consumentenelektronica, zoals de Toshiba REGZA-tv. Toshiba is de eerste leverancier die deze optie in zijn laptops toepast. Verder heeft de A500 een ingebouwde DVD Super Multi (Dual Layer)-speler, een 5-in-1 Bridge Media-slot, drie USB 2.0-poorten en een eSATA/USB-combopoort
met Sleep-and-Charge-functie voor het opladen van bijvoorbeeld een MP3-speler of mobiele telefoon terwijl de laptop uitstaat. Tevens beschikt hij over 8 GB werkgeheugen, een harde schijf tot 500 GB en een ATI Mobility Radeon™ HD-videokaart met maximaal 1 GB DDR3 VRAM. De gebruiker kan kiezen uit diverse Intel- of AMD-processoren.

De Toshiba Satellite L500, L550, U500 en A500 zijn naar verwachting in juli 2009 leverbaar. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

N.B. Alle in dit persbericht genoemde specificaties zijn voorlopige specificaties. Hieraan kunnen dus geen rechten ontleend worden.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst (2009).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutie klikt u op de onderstaande links of kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Foto's L500: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1715
Foto's L550: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1716
Foto's U500: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1717  
Foto's A500: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1718

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected] 

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Duurzaam, Milieuverantwoord, Satellite A500, Satellite L500, Satellite Notebook, Satellite U500,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share