Toshiba breidt Tecra-laptoplijn uit

Toshiba breidt Tecra-laptoplijn uit van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  19-09-2008
Trefwoorden: Toshiba, Tecra

Breda, 18 september 2008 - Toshiba Information Systems Benelux voegt drie nieuwe laptops toe aan zijn veelgeprezen Tecra-lijn, gericht op de zakelijke mobiele werker: twee desktopvervangers, de Tecra A10 en S10, en een oplossing voor de reiziger pur sang, de Tecra M10.

“Productiviteit, total cost of ownership, kwaliteit en duurzaamheid zijn voor ieder bedrijf punten van belang om zeker te stellen dat hun laptopinvestering toekomstbestendig is,” aldus Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Door het nieuwste van het nieuwste op het gebied van mobiele computertechnologie samen te voegen, scoren de nieuwe Tecra‘s op al deze punten uitstekend, terwijl ze bovendien veel kwaliteit bieden voor een concurrerende prijs. Alle nieuwe modellen zijn - met goed gevolg - op hun degelijkheid getest door het onafhankelijke testinstituut TüV, een uitdaging die enkel Toshiba aandurft.”

De Tecra A10 en S10, beide met 15,4-inch beeldscherm, zijn bedoeld voor gebruikers die hun bureau-PC willen vervangen door een betaalbare en betrouwbare mobiele oplossing. De Tecra S10, die geavanceerde Nvidia Graphics en een hoge-resolutiescherm aan boord heeft, is ontworpen voor professionals die behoefte hebben aan een werkstationachtige laptop, terwijl de Tecra A10 een allround zakelijke laptop is die zich bij uitstek leent voor de dagelijkse kantoorpraktijk. De 14-inch Tecra M10 is een laptop voor de professional die wat vaker onderweg is en die noch wil inleveren op mobiliteit noch op prestaties. Alle drie combineren ze duurzaamheid met kwaliteit, kracht en state-of-the-art connectiviteit.

De nieuwe laptops zijn uitgerust met onder meer een Intel® Centrino® 2-processor en mobiele breedbandinterfaces, waaronder HSPA, die snelheden ondersteunen tot 7,2/2,0 Mbps1. Ook beschikken ze over een ingebouwde webcam, Wireless Log-on via Bluetooth®, een eSATA-poort, voor hogere overdrachtssnelheden van/naar randapparatuur, en een Sleep-and-Charge USB-poort, die gebruikers in staat stelt om hun mobiele telefoons, MP3-spelers en PDA’s op te laden, ongeacht of de machine aan- of uitstaat. Een optioneel verkrijgbare Solid State Drive garandeert een grotere betrouwbaarheid, betere prestaties en een lager energieverbruik.

Daarnaast zijn de laptops voorzien van Toshiba’s vierde generatie EasyGuard®-technologie, inclusief schokbestendig ontwerp, spatvrij toetsenbord, SmartCard- en vingerafdruklezer, ConfigFreeTM-software, voor een probleemloze verbinding met bedrade of draadloze netwerken, en PC Health Monitor-software, voor het monitoren en oplossen van problemen met bijvoorbeeld het energieverbruik en de batterij. Verder zijn alle modellen ENERGY STAR® 4.0-gecertificeerd en RoHS-compliant, wat inhoudt dat het gebruik van gevaarlijke stoffen als lood en kwik tot een minimum beperkt is2.

De nieuwe Tecra’s zijn per direct leverbaar. De adviesprijzen beginnen bij respectievelijk € 849 (Tecra A10), € 949 (Tecra S10) en € 849 (Tecra M10), inclusief BTW.

1 De beschikbaarheid varieert per model. De haalbare datasnelheden hangen af van de netwerkprestaties.
2 Alle genoemde features zijn modelafhankelijk.

Voor foto's kunt u gebruik maken van onderstaande links:
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1021
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1033
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1020

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl  

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u de bovenstaande link klikken of contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Lieven de Meester
Tel. +31 (0)76 - 5438720
[email protected]  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  


Trefwoorden: Tecra, Toshiba

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share