Toshiba introduceert multi-inzetbaar netbook

Toshiba introduceert multi-inzetbaar netbook van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  19-09-2008
Trefwoorden: Toshiba, Netbook, Eee

Breda, 18 september 2008 - Toshiba Information Systems Benelux brengt in oktober de NB100 op de Nederlandse markt: een compacte en krachtige netbook met uitgebreide communicatie- en multimediamogelijkheden die als eerste óf tweede computer kan fungeren.

“Wij denken dat het nu het juiste moment is om de netbookmarkt te betreden, een markt die volgens analisten de komende drie à vier jaar sterk zal groeien,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Toshiba hecht er veel belang aan de consument een goede mix van betaalbaarheid, duurzaamheid, innovativiteit, kwaliteit en design te bieden. Wij ontwerpen alleen apparaten, zoals de NB100, die aan al deze kernwaarden voldoen.”

De NB100 doet bijvoorbeeld geen water bij de wijn wat design betreft. De koper krijgt dan ook een netbook met een letterlijk en figuurlijk schitterend ontwerp, uitgevoerd in Bright Silver. Hij kan de netbook aanpassen aan zijn persoonlijke smaak door gebruik te maken van de diverse ‘skins’ die voor dit apparaat beschikbaar zijn.

De NB100 leent zich voor diverse doelgroepen. De nieuwkomer kan als basis-PC worden gebruikt door degenen die geen behoefte hebben aan het processorvermogen of het grote aantal functies van een ‘volwassen’ laptop, zoals schoolkinderen of ouderen. Maar hij kan ook worden ingezet als basis-PC in een zakelijke omgeving. Zo voorziet de netbook in de behoeften van veel vertegenwoordigers en onderhoudsmonteurs door hun een uiterst compact platform te bieden.

Daarnaast is de NB100 geknipt als tweede computer voor ervaren gebruikers die incidenteel behoefte hebben aan een lichtgewicht apparaat voor mobiel werken. Zij willen, met het oog op de draagbaarheid of veiligheid, niet altijd hun basis-PC meenemen als ze ergens heengaan. Maar ze willen wel toegang tot hun gegevens hebben, zonder dat ze een grote laptop met zich mee hoeven te zeulen. In zo’n situatie is deze netbook een uitkomst voor hen.

De NB100 wordt geleverd met de nieuwste Intel Atom-processor en een 8,9-inch WSVGA 1024 x 600 LCD-scherm met ledverlichting. Als besturingssysteem is Windows XP Home geïnstalleerd. De geavanceerde communicatie- en multimediamogelijkheden laten zien dat een compact netbook wel degelijk bruikbaar is voor zakelijke of multimediatoepassingen. De NB100 biedt eenvoudige 3D-graphics met zijn grafische controller, stereoluidsprekers en video-playbackfunctionaliteit. Dat maakt hem tot een ideale reisgenoot om in de trein of het vliegtuig films mee te bekijken. Dankzij Bluetooth 2.1 met EDR-, WiFi 802.11 b/g- en 10/100 Ethernet-interfaces is hij simpel aan te sluiten op randapparatuur of Internet-access points. Drie USB-poorten met Sleep-and-Charge-functie completeren de vele communicatiemogelijkheden van deze nieuwe netbook.

De Toshiba NB100 is verkrijgbaar in oktober 2008 en kost naar verwachting € 399, inclusief BTW.

Voor foto's kunt u gebruik maken van onderstaande link:
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1033  

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl  

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u de bovenstaande link klikken of contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Lieven de Meester
Tel. +31 (0)76 - 5438720
lieven.de.meester@toshiba.be  

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
nandab@communicationforce.com

 

Trefwoorden: Eee, Nb100, Netbook, Toshiba,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share