Toshiba introduceert nieuwe Full HD-camcorders

Door: Toshiba Information Systems Benelux  06-04-2011
Trefwoorden: Camera, Toshiba, Hd

Camileo P100 en Camileo B10 werken naadloos samen met sociale netwerken     

Breda, 6 april 2011 - Toshiba Information Systems Benelux brengt twee nieuwe Full HD-camcorders op de markt: de Camileo P100 en Camileo B10. De Camileo B10 is speciaal ontworpen voor sportieve en avontuurlijke gebruikers, kortom: iedereen die jong is of zich jong voelt. Actievelingen die graag een compacte, robuuste camcorder bij de hand hebben om spontane opnames te kunnen maken, maar geen concessies willen doen aan beeldkwaliteit. De Camileo P100 is met zijn ergonomische ‘vormgeving en krachtige optische zoom het ideale maatje voor iedere gelegenheid.  

“Beide nieuwe Camileo’s zijn uitgerust met Toshiba’s grafische gebruikersinterface met zijn helder gerangschikte iconen en gebruiksvriendelijke, intuïtieve menustructuur,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “Doordat ze compatibel zijn met 64 GB SDXC-flashgeheugenkaarten hebben gebruikers meer dan genoeg ruimte om hun films en foto’s op te slaan. Via de handige Camileo Upload Button kunnen zij hun video’s met een druk op de knop naar sociale netwerken sturen om deze te delen met vrienden en familieleden, terwijl ze via de HDMI® Digital AV-uitgang hun foto’s en video’s naar een groot HD-beeldscherm kunnen streamen om deze daarop te bekijken.”  

Camileo P100: geavanceerde zoom
De Camileo P100 beschikt over een geavanceerde 8x optische zoom, waardoor ook scènes op afstand haarscherp in Full HD gefilmd kunnen worden. In fotomodus biedt de camcorder een 5x optische zoom bij een resolutie van 16 megapixel met behulp van real-time interpolatie. De Camileo P100 voegt automatisch opnames samen als de - nieuwe - pauzeknop is ingedrukt. Dit betekent dat de gebruiker een stop kan inlassen om het filmen op een later tijdstip te vervolgen. Het moeizaam aan elkaar plakken van beelden is hierdoor verleden tijd.  

Camileo B10: klaar om te schieten
Naast de optie om op een simpele manier video’s naar sociale netwerken te uploaden, biedt de Camileo B10 de gebruiker ook de mogelijkheid om de camcorder als webcam in te zetten. Door het apparaat via de USB-poort te koppelen aan een laptop met webtoegang kan hij in contact blijven met vrienden en familieleden. Verder is de slechts 108 gram wegende Camileo B10 een even solide als handzame reisgenoot, altijd klaar om foto’s en films te ‘schieten’. De combinatie van de ingebouwde videostabilisator en bewegingsdetector staat garant voor kristalheldere beelden, zelfs bij actiescènes.  

Toshiba Places
Via Toshiba Places, het content- en servicesplatform van Toshiba, kunnen zowel klanten als niet-klanten met een druk op de knop content en services benaderen, kopen en delen met familie en vrienden over de hele wereld. Via de laptop, tablet, tv of anderszins. Meer dan een standaard webbrowser of dedicated gebruikersinterface hebben zij daar niet voor nodig. Het aantal marktplaatsen op Toshiba Places neemt snel toe. Een groot aantal partners van Toshiba biedt inmiddels producten en services op het platform aan. Op dit ogenblik zijn er acht marktplaatsen live: Music Place, Video Place, Social Place, News Place, TV Place, Game Place, App Place en Services Place. En dat is nog maar het begin... 
 
Meer informatie: www.toshibaplaces.com  

Beschikbaarheid en prijzen
De Camileo P100 is vanaf juni beschikbaar tegen een adviesprijs van € 169 inclusief BTW en de Camileo B10 is vanaf mei verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 119 inclusief BTW.  

Specificaties Camileo P100
·          Videoresolutie: maximaal 1.920 x 1.080 (30p) (Full HD)
·          Foto’s tot 16 megapixel
·          8 megapixel CMOS-beeldsensor
·          Geschikte geheugenkaarten: SD/SDHC/SDXC (tot 64 GB)
·          Geavanceerde optische zoom: 8x (Full HD); digitale zoom: 16x
·          Gewicht, inclusief batterij: 155 gram
·          Afmetingen (B x D x H): 32 mm x 68 mm x 111 mm
·          LCD-monitor: 3-inch (7,6 cm)
·          Grafische gebruikersinterface (icon-based)
·          Pauzeknop voor vloeiende overgangen tussen opnames
·          Bestandsformaten: MP4 (video), JPG (foto’s)
·          Aansluitmogelijkheden: Mini-HDMI®, Mini-USB 2.0
·          Camileo Upload Button voor eenvoudig uploaden naar YouTube™, Facebook, Picasa™, Twitfeed
·          Zelfontspanner (10 sec)
·          Face-tracking, bewegingsdetector   Specificaties Camileo B10
·          Videoresolutie: maximaal 1.920 x 1.080 (30p) (Full HD)
·          Foto’s tot 16 megapixel
·          5 megapixel CMOS-beeldsensor
·          Geschikte geheugenkaarten: SD/SDHC/SDXC (tot 64 GB)
·          Digitale zoom: 16x
·          Gewicht, inclusief batterij: 108 gram
·          Afmetingen (B x D x H): 18 mm x 56 mm x 108 mm
·          LCD-monitor: 2-inch (5,1 cm)
·          Grafische gebruikersinterface (icon-based)
·          Bestandsformaten: MP4 (video), JPG (foto’s)
·          Aansluitmogelijkheden: Mini-HDMI®, Mini-USB 2.0
·          Camileo Upload Button voor eenvoudig uploaden naar YouTube™, Facebook, Picasa™, Twitfeed
·          Videostabilisatie
·          Zelfontspanner (10 sec)
·          Face-tracking, bewegingsdetector  

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009). Meer informatie: www.computers.toshiba.nl.  

Toshiba Information Systems Benelux
Amel Msellemi
Tel. +31 (0)76 - 5438715
amel.msellemi@toshiba.nl   

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 5656850
ankevdv@communicationforce.com              

Trefwoorden: Camera, Camileo, Hd, Hd-camcorder, Toshiba,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share