Toshiba komt met ’s werelds eerste(1) brilloze 3D-tv* met groot beeldscherm

Door: Toshiba Information Systems Benelux  02-09-2011
Trefwoorden: Toshiba

5ZL2 biedt innovatieve technologie in fraai design voor weergaloze 3D-ervaring  

Schijndel, 2 september 2011 – Toshiba kondigt de introductie aan van ’s werelds eerste brilloze 3D-tv voor consumenten met een royaal Quad Full HD-beeldscherm. Dankzij dit scherm, met een diagonaal van 139 cm (55”), kan een grote groep kijkers tegelijk van 3D genieten. 2D-content geeft het toestel weer in viermaal (Quad) Full HD-resolutie. De 3D-applicatie van de 55ZL2 wordt aangedreven door de CEVO-Engine, Toshiba’s high-performance multi-processorplatform. Op dit platform draaien tevens innovatieve applicaties als Personal TV, dat de gebruiker in staat stelt om zijn persoonlijke voorkeursinstellingen vast te leggen, en Smart TV-toepassingen, zoals USB-recording en toegang tot Toshiba Places. Daarnaast is de 55ZL2 uitgerust met een Auto Calibration-functie die beelden van studiokwaliteit garandeert.  

Nieuwe stap voorwaarts in 3D-tv
“Onze ingenieurs hebben hun expertise in het ontwerpen van software-algoritmes ingezet en krachtige processortechnologie voor consumenten ontwikkeld om veelvoudige gezichtspunten vanuit stereoscopische beelden te genereren en deze in hoge kwaliteit op een groot beeldscherm te kunnen weergeven,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager bij Toshiba. “De lenticulaire lenzen die zij in de 55ZL2 hebben toegepast, vormt een primeur: het is voor het eerst dat deze op zo’n grote schaal in een apparaat met zo’n groot beeldscherm gebruikt worden.”  

Geavanceerde lenslet-technologie
De brilloze 3D-technologie is gebaseerd op het stereoscopische beginsel dat er gelijktijdig een beeld voor het linkeroog en een ander beeld - met een geringe afwijking - voor het rechteroog geproduceerd wordt. In de hersenen van de kijker worden deze beelden vervolgens samengevoegd om een 3D-effect te realiseren. Om 3D zonder bril mogelijk te maken, is het essentieel dat de lenzen de diverse beelden naar de ogen van de kijker leiden. De Integral Imaging-technologie, aangedreven door de CEVO-Engine, die in de 55ZL2 is toegepast, genereert negen verschillende beelden die meerdere groothoek-kijkzones voor de brilloze 3D-tv creëren. Dit maakt dat negen kijkers in staat zijn om simultaan een 3D-ervaring te beleven zonder dat ze een bril hoeven op te zetten.  

Gezichtsherkenningssoftware
Om de diverse kijkzones optimaal te kunnen aanpassen aan de positie van de kijkers voor de tv is de 55ZL2 uitgerust met gezichtsherkenningssoftware. Met één druk op de knop van de afstandesbediening kan het toestel de positie van de kijkers bepalen en zich daaraan aanpassen voor een goed kijkervaring.  

Quad Full HD-beeldscherm
Het genereren van negen verschillende beelden in high-definition kwaliteit vanaf één beeldscherm is technisch gezien een enorme uitdaging. Toshiba bouwde daarvoor in de tv een paneel in met 3.840 x 2.160 pixels (gelijk aan de Quad Full HD-resolutie) om maximaal negen beelden tegelijkertijd te kunnen weergeven. Bijkomend voordeel van het hoge resolutie-beeldscherm van de 55ZL2 is de mogelijkheid om 2D-content in Quad Full HD-resolutie weer te geven. Met andere woorden: foto’s gemaakt met een 8 megapixel camera kunnen getoond worden zonder verlies aan beeldkwaliteit.   Door gebruik te maken van complexe algoritmes zet Toshiba’s Resolution+-technologie content, zoals tv-programma’s in SD/HD-resolutie of DVD/Blu-rayTM-content, om in viermaal Full HD-resolutie. Zo wordt optimaal geprofiteerd van de high-definition kwaliteit van het Quad Full HD-beeldscherm.  

Persoonlijke kijk op de wereld
Maar de 55ZL2 is meer dan alleen een 3D-tv waar zonder bril naar gekeken kan worden. Hij is bijvoorbeeld ook voorzien van Smart TV-functies die toegang geven tot Toshiba Places, Toshiba’s online platform voor het streamen, kopen en delen van webgebaseerde content. Tevens ondersteunt hij de HbbTV® (Hybrid broadcast broadband TV) en faciliteert hij USB-recording van digitale uitzendingen op een externe harde schijf die via USB met de tv verbonden is. Bezitters van een iPhone®, ten slotte, hoeven dankzij Toshiba Apps Connect niet langer naar de afstandsbediening te grijpen, maar kunnen de tv via hun smartphone bedienen.  

Verder heeft de 55ZL2 nog een aantal handige Personal TV-applicaties in huis. Zo kan het toestel persoonlijke beeldinstellingen en een persoonlijke zenderlijst voor maximaal vier gebruikers bewaren. Ook het aanleggen van privé-verzamelingen van opgenomen content behoort tot de mogelijkheden. En, last but not least, is de tv in staat om het volumeniveau van elke gebruiker te onthouden nadat het toestel is uitgezet.  

CEVO-Engine: power to the people
De CEVO-Engine, Toshiba’s high-performance multi-processorplatform, is de motor achter de 55ZL2. Het is het enige platform dat vandaag de dag beschikbaar is in de tv-markt dat het gigantische rekenvermogen biedt dat vereist is om de complexe algoritmes te beheren die de toepassing van de brilloze 3D-technologie en -applicaties faciliteren. De state-of-the-art technologie van de CEVO-Engine kan de diepte-informatie leveren die nodig is om het gewenste 3D-effect te verwezenlijken en negen verschillende perspectieven te berekenen.  

Auto Calibration: studiobeeldkwaliteit
De 55ZL2 maakt optimaal gebruik van de prestaties van de CEVO-Engine om de beeldkwaliteit verder op te voeren. De chip stuurt de Auto Calibration-tool aan die automatisch de beeldscherminstellingen optimaliseert, zodat speelfilms worden weergegeven in exact de kleuren en grijsschaal die de regisseur voor ogen had bij het maken van de film. De kleuranalyseaanpak3, die tot nog toe uitsluitend door professionals werd toegepast, vroeg altijd om de inzet van een externe computer. De CEVO-Engine kan de benodigde berekeningen zelf uitvoeren.  

1 Vanaf 1 september 2011 voor digitale high-definition LCD-tv in consumentenmarkten (Bron: Toshiba).
2  De TPA1-analyzer is leverbaar als optie of via de setup-service van de reseller.  

*Opmerking Sommige gebruikers kunnen te kampen krijgen met gezondheidscomplicaties wanneer ze blootgesteld worden aan bepaalde 3D-beelden. Bekijk dus geen 3D-content wanneer u daarvan nadelige gevolgen ondervindt. Iedereen die een fysiek probleem ervaart, dient direct te stoppen met het bekijken van 3D-content en een arts te raadplegen. De waargenomen 3D-effecten verschillen van persoon tot persoon en zijn mede afhankelijk van de content. Gezien de mogelijke impact op hun visuele ontwikkeling wordt aangeraden om alleen kinderen van zes jaar of ouder naar 3D-videobeelden te laten kijken. Lees de handleiding om te zien welke voorzorgen u kunt nemen bij het bekijken van 3D-beelden.  

Beschikbaarheid en prijs
De 55ZL2 3D-tv is naar verwachting leverbaar vanaf december 2011. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.  

Specificaties  
·         Quad Full HD 16:9 LCD-paneel, 3.840 x 2.160 pixels, LED-backlight
·         Aangedreven door CEVO-Engine
·         3D zonder bril
·         Gezichtsherkenning om positie te bepalen
·         Auto Calibration
·         3D Resolution+
·         Personal TV: voorinstellingen voor maximaal vier gebruikers
·         Smart TV: toegang tot Toshiba Places, geïntegreerde WLAN-interface, Windows® 7-compatibiliteit, USB-recording op externe HDD, Toshiba Apps Connect
·         Geïntegreerde WLAN met WPS, 4 x HDMI®, 2 x USB
·         Auto Calibration
·         Ingebouwde tuner voor DVB-T, DVB-T2, DVB-C en DVB-S/S2  

Over Toshiba
Toshiba is een wereldwijd toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige technologie en producent en distributeur van geavanceerde elektronische en elektrische producten, zoals digitale consumentenproducten, elektronische apparaten en componenten, energievoorzieningen (met inbegrip van kernenergie), industriële en sociale infrastructuursystemen, en huishoudelijke apparaten.  

Toshiba werd opgericht in 1875 en beheert tegenwoordig een mondiaal netwerk van meer dan 490 bedrijven, met 203.000 werknemers wereldwijd en een jaaromzet van ruim 6,3 biljoen yen (77 miljard dollar). Bezoek de website van Toshiba op www.toshiba.nl.  

Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland , is een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokyo.

Trefwoorden: Toshiba

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Toshiba Information Systems Benelux

05-06-2013

Nieuwe Qosmio X70 van Toshiba biedt optimaal PC- gaming- en entertainmentplezier

Snelheid, performance, graphics, geluidskwaliteit en connectiviteit geknipt voor veeleisende gebruiker Breda, 5 juni 2013 – Om zijn naam als producent


Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
04-06-2013

Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving

Toshiba-tablets van 25,7 cm (10,1 inch) met Android™ 4.2, Jelly Bean, met uitzonderlijke nieuwe functies en voorzieningen * Excite Pro:


Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
04-06-2013

Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving

Toshiba-tablets van 25,7 cm (10,1 inch) met Android™ 4.2, Jelly Bean, met uitzonderlijke nieuwe functies en voorzieningen * Excite Pro:


04-06-2013

Toshiba Qosmio PX30t: Alles-in-één oplossing voor digitale levensstijl

  PC en gamemachine gecombineerd in stijlvolle home-entertainmenthub   Breda, 4 juni 2013 – In antwoord op de groeiende vraag van


22-05-2013

Toshiba realiseert ongekende groei in eerste kwartaal van 2013

  Notebookleverancier witte raaf in inktzwarte markt   Breda, 22 mei 2013 – De notebookmarkt staat onder druk. Niet alleen door


Nieuwe WT310 van Toshiba biedt professionele tabletgebruikers maximale mobiliteit en flexibiliteit van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
02-05-2013

Nieuwe WT310 van Toshiba biedt professionele tabletgebruikers maximale mobiliteit en flexibiliteit

Combinatie van 29,5 cm (11,6”) Full HD-aanraakscherm en Windows 8 Pro overtuigt   Breda, 2 mei 2013 – Om in


25-04-2013

Toshiba Portégé Z10t: Ultrabook™ met afneembaar tabletscherm

  Praktische combinatie voldoet aan alle eisen voor mobiele zakelijke gebruik   Breda, 25 april 2013 – Toshiba Information Systems Benelux


26-03-2013

Toshiba Information Systems Benelux stelt nieuwe producten voor tijdens Toshiba World 2013

  Nieuwe UltrabooksTM van Toshiba onderscheiden zich door eigen ‘touch’ Breda, 21 maart 2013 – Tijdens Toshiba World op 20


15-11-2012

Toshiba breidt zijn tabletassortiment verder uit

De nieuwe AT300SE met AndroidTM en een scherm van 25,7 cm (10,1 inch) is ideaal voor alledaags tabletgebruik   Breda, 15


15-11-2012

Toshiba introduceert nieuwe hoogwaardige entertainmentlaptop

  Satellite L955 biedt volop HD-functionaliteit in slank design tegen aantrekkelijke prijs   Breda, 15 november 2012 - Toshiba Information Systems


08-06-2012

Toshiba breidt Satellite P-serie uit met stijlvolle 35,6 cm laptop

Nieuwe P845 biedt onweerstaanbare mix van mobiliteit en HD-entertainment   Breda, 8 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux voegt


07-06-2012

Toshiba kondigt nieuwe Full HD alles-in-één desktop-PC aan

LX830 hét entertainmentcentrum voor thuis   Breda, 7 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux komt met een nieuwe alles-in-één


06-06-2012

Toshiba bouwt UltrabookTM-lijn verder uit

   Nieuwe Satellite U840W ’s werelds eerste laptop met 21:9 cinematic scherm   Breda, 6 juni 2012 - Toshiba Information


05-06-2012

Toshiba introduceert nieuwe serie slanke zakelijke laptops

  R900-lijn paart draagbaarheid aan duurzaamheid   Breda, 5 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux brengt een nieuwe serie


Toshiba lanceert nieuwe generatie superslanke Ultrabooks van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
05-06-2012

Toshiba lanceert nieuwe generatie superslanke Ultrabooks

Satellite Z930 en Portégé Z930 nu ’s werelds lichtste1 33,8 cm laptops   Breda, 5 juni 2012 - Toshiba Information