Toshiba lanceert nieuwe generatie superslanke Ultrabooks

Toshiba lanceert nieuwe generatie superslanke Ultrabooks van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  05-06-2012
Trefwoorden: Intel, Satellite, Ultralicht

Satellite Z930 en Portégé Z930 nu ’s werelds lichtste1 33,8 cm laptops  

Breda, 5 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert een nieuwe serie UltrabooksTM: de Z930. Met hun ‘vanaf-gewicht’ van slechts 1,12 kg zijn de 33,8 cm (13,3’) laptops uit deze serie - de Satellite Z930 en Portégé Z930 - de lichtste die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. De hoogwaardige UltrabooksTM van Toshiba combineren het gebruiksgemak en de prestaties van een laptop met de beschikbaarheid en de reactiesnelheid van een tablet. De UltrabooksTM uit de Z930-serie zijn, met hun 15,9 mm dunne maar duurzame chassis van magnesiumlegering en batterijlevensduur van maximaal acht uur, gebouwd op basis van het slanke ontwerp van hun met een Red Dot Award2 bekroonde voorganger: de Z830. Het zijn krachtige machines met een ruime keuze aan full-size poorten die borg staan voor snelle, gemakkelijke verbindingen.  

“De getextureerde zilver-magnesiumbehuizing geeft onze UltrabooksTM een unieke look-and-feel die harmonieus correspondeert met hun slanke silhouet,” zegt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux. “De Z930-laptops mogen dan fraai ogen en weinig wegen, ze staan ook hun mannetje. Ze zijn duurzaam en bestand tegen intensief mobiel gebruik dankzij de robuuste behuizing, aan de binnenzijde versterkt met een honingraatstructuur. Verder hebben onze ingenieurs ook nog een full-size backlight-toetsenbord in de compacte, dunne UltrabooksTM weten te integreren om de gebruiker in staat te stellen fatsoenlijk te typen, zelfs bij weinig licht. Het matte, spatbestendige3 toetsenbord, dat goed past bij het design van de laptop, helpt tevens de gegevens te beschermen voor het geval er met vloeistof gemorst wordt.”  

In no time bedrijfsklaar
De nieuwe UltrabooksTM, aangedreven door de nieuwste generatie processors voor UltrabooksTM en ondersteund door de Intel® Rapid Start Technology, starten pijlsnel op en zijn binnen enkele seconden bedrijfsklaar. De jongste SSD (Solid State Drive)-technologie draagt eveneens bij aan het snelle reactievermogen van de laptops uit de Z930-serie. De superlichte UltrabooksTM hebben bovendien een paar vol klinkende luidsprekers ‘onder de klep’, evenals een krachtige batterij die genoeg vermogen genereert om maximaal acht uur met één enkele lading te kunnen werken of de laptops dagen achtereen in de standby-stand te laten staan.  

Satellite Z930: echte alleskunner
De elegante, lichte Satellite Z930 mag met recht veelzijdig genoemd worden. De laptop beschikt over een High Brightness-display met een schermdiagonaal van 33,8 cm (13,3”) en geïntegreerde stereospeakers met SRS Premium Sound 3DTM-audioverbeteringssoftware. Een high-definition webcam staat in voor scherpe, heldere videochats. Dankzij de ondersteuning van de Intel® Wireless Display-technologie kan de Satellite Z930 content draadloos naar een groter beeldscherm overseinen, zodat deze door meer mensen tegelijk bekeken kan worden.  

Portégé Z930: zakelijke krachtpatser
De tweede loot aan de Z930-stam, de Portégé Z930, is bij uitstek geschikt voor professioneel gebruik in zakelijke omgevingen. Behalve ideaal voor businessreizigers is deze ultradunne en -lichte laptop ook duurzaam en krachtig, zodat hij moeiteloos overweg kan met veeleisende bedrijfstoepassingen. Optioneel ondersteunt hij ook geavanceerde beveiligingsvoorzieningen als de Trusted Platform Module en een vingerafdruklezer voor eenvoudige en toch veilige log-ins met een ‘swipe’ van de vinger. Voorts biedt de Portégé Z930 IT-beheerfaciliteiten, gebaseerd op de derde generatie Intel® CoreTM vProTM-processorfamilie, en intelligente prestaties met ingebouwde beveiligingsopties als schijfencryptie en wachtwoordbescherming (op sommige modellen met Intel® vProTM-technologie). Omdat een snelle toegang tot gegevens en applicaties die zijn opgeslagen in het bedrijfsnetwerk belangrijk is voor medewerkers die buiten kantoor werken, ondersteunt de Portégé Z930 het gebruik van snelle Mobile Broadband-verbindingen.  

Verbeterde milieuvoetafdruk
Zowel de Satellite Z930 als de Portégé Z930 zijn voorzien van de energiebesparende Toshiba Eco Utility-software die gebruikers in staat stelt op eenvoudige wijze het energieverbruik van de laptop te optimaliseren. Beide modellen zijn dan ook Energy Star® 5.0-gecertificeerd.  

Accessoires op maat
Daarnaast levert Toshiba een groot aantal bijpassende accessoires voor de Z930-laptops, waaronder een zilverkleurige Toshiba UltrabookTM Sleeve, die de toestellen onderweg beschermt tegen stof en vuil, en het universele USB-dockingstation DynadockTM U3.0, waarmee ze terug op kantoor via een kabel in een handomdraai verbonden kunnen worden met randapparatuur op het bureau.  

Beschikbaarheid en prijzen
De UltrabooksTM uit de nieuwe Z930-serie zijn naar verwachting in juni 2012 leverbaar, tegen een adviesprijs vanaf €999 inclusief BTW.  

Specificaties   Satellite Z930 / Portégé Z930
·          Nieuwste generatie Intel®-processor for UltrabookTM
·          Besturingssysteem: Windows® 7 Home Premium of Windows® 7 Professional
·          33,8 cm (13,3”) High Brightness-display
·          RAM: tot 8 GB DDR3
·          Nieuwste generatie SSD (tot 256 GB)
·          Full-size poorten: HDMI®, VGA, USB 3.0, 2 x USB 2.0, SDTM Card Reader, Gigabit-LAN ·          3D-ondersteuning, WLAN (802.11b/g/n), Intel® Wireless Display 3.0
·          Draadloze communicatie: optionele Bluetooth® 4.0, WLAN (802.11a/b/g/n of -b/g/n), optionele HSPA+-module en Intel® Wireless Display
·          Mat A4-tegeltoetsenbord met backlight en groot multi-touch touchpad ·          Magnesiumbehuizing met honingraatversteviging (binnenzijde)
·          Gewicht: vanaf 1,12 kg1
·          Afmetingen (B x D x H): 31,6 cm x 22,7 cm x 0,83 cm (voorzijde) / 1,59 cm (achterzijde)
·          Levensduur batterij: maximaal 8 uur 

1  Per mei 2012 voor 33,8 cm (13.3”) platformen (bron: Toshiba): het gewicht is net als bij voorganger Portégé Z830 minimaal 1,12 kg, afhankelijk van de configuratie en de lokale beschikbaarheid.
2  Voor meer informatie, zie:
3  Spatbestendige toetsenborden helpen data te beschermen bij het onvoorzien morsen van maximaal 30 ml vloeistof. Dit maakt een shutdowntijd van drie minuten mogelijk om de gegevens die zijn opgeslagen in het apparaat te redden.  

Ultrabook is een handelsmerk van Intel Corporation in de V.S. en/of andere landen.  

Alle in dit persbericht vermelde handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaar. De exacte productspecificaties zijn afhankelijk van het model en de lokale beschikbaarheid.  

Over Toshiba
Toshiba is een wereldwijd toonaangevende innovator op het gebied van hoogwaardige technologie en producent en distributeur van geavanceerde elektronische en elektrische producten, zoals digitale consumentenproducten, elektronische apparaten en componenten, energievoorzieningen (met inbegrip van kernenergie), industriële en sociale infrastructuursystemen, en huishoudelijke apparaten.   Toshiba werd opgericht in 1875 en beheert tegenwoordig een mondiaal netwerk van meer dan 490 bedrijven, met 203.000 werknemers wereldwijd en een jaaromzet van ruim 6,3 biljoen yen (77 miljard dollar). Bezoek de website van Toshiba op www.toshiba.nl.  

Toshiba Europe GmbH, gevestigd in Neuss, Duitsland , is een dochteronderneming van Toshiba Corporation, Tokyo.   NOOT VOOR DE REDACTIE: Voor meer informatie, specificaties of hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.    

Toshiba Information Systems Benelux
Daniëlle van der Starre-Kolijn
Tel. +31 (0)76 - 5438716
Danielle.van.der.starre@toshiba.nl   

The Communication Force
Anke van de Vliet
Tel. +31 (0)23 - 5656850
ankevdv@communicationforce.com  

Trefwoorden: Intel, Lichtgewicht Notebook, Portégé, Satellite, Ultralicht,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Andere producten en diensten van Toshiba Information Systems Benelux

05-06-2013

Nieuwe Qosmio X70 van Toshiba biedt optimaal PC- gaming- en entertainmentplezier

Snelheid, performance, graphics, geluidskwaliteit en connectiviteit geknipt voor veeleisende gebruiker Breda, 5 juni 2013 – Om zijn naam als producent


Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
04-06-2013

Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving

Toshiba-tablets van 25,7 cm (10,1 inch) met Android™ 4.2, Jelly Bean, met uitzonderlijke nieuwe functies en voorzieningen * Excite Pro:


Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
04-06-2013

Toshiba’s nieuwe reeks Excite-tablets koppelt topprestaties aan een geavanceerde multimediabeleving

Toshiba-tablets van 25,7 cm (10,1 inch) met Android™ 4.2, Jelly Bean, met uitzonderlijke nieuwe functies en voorzieningen * Excite Pro:


04-06-2013

Toshiba Qosmio PX30t: Alles-in-één oplossing voor digitale levensstijl

  PC en gamemachine gecombineerd in stijlvolle home-entertainmenthub   Breda, 4 juni 2013 – In antwoord op de groeiende vraag van


22-05-2013

Toshiba realiseert ongekende groei in eerste kwartaal van 2013

  Notebookleverancier witte raaf in inktzwarte markt   Breda, 22 mei 2013 – De notebookmarkt staat onder druk. Niet alleen door


Nieuwe WT310 van Toshiba biedt professionele tabletgebruikers maximale mobiliteit en flexibiliteit van Toshiba Information Systems Benelux thumbnail
02-05-2013

Nieuwe WT310 van Toshiba biedt professionele tabletgebruikers maximale mobiliteit en flexibiliteit

Combinatie van 29,5 cm (11,6”) Full HD-aanraakscherm en Windows 8 Pro overtuigt   Breda, 2 mei 2013 – Om in


25-04-2013

Toshiba Portégé Z10t: Ultrabook™ met afneembaar tabletscherm

  Praktische combinatie voldoet aan alle eisen voor mobiele zakelijke gebruik   Breda, 25 april 2013 – Toshiba Information Systems Benelux


26-03-2013

Toshiba Information Systems Benelux stelt nieuwe producten voor tijdens Toshiba World 2013

  Nieuwe UltrabooksTM van Toshiba onderscheiden zich door eigen ‘touch’ Breda, 21 maart 2013 – Tijdens Toshiba World op 20


15-11-2012

Toshiba breidt zijn tabletassortiment verder uit

De nieuwe AT300SE met AndroidTM en een scherm van 25,7 cm (10,1 inch) is ideaal voor alledaags tabletgebruik   Breda, 15


15-11-2012

Toshiba introduceert nieuwe hoogwaardige entertainmentlaptop

  Satellite L955 biedt volop HD-functionaliteit in slank design tegen aantrekkelijke prijs   Breda, 15 november 2012 - Toshiba Information Systems


08-06-2012

Toshiba breidt Satellite P-serie uit met stijlvolle 35,6 cm laptop

Nieuwe P845 biedt onweerstaanbare mix van mobiliteit en HD-entertainment   Breda, 8 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux voegt


07-06-2012

Toshiba kondigt nieuwe Full HD alles-in-één desktop-PC aan

LX830 hét entertainmentcentrum voor thuis   Breda, 7 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux komt met een nieuwe alles-in-één


06-06-2012

Toshiba bouwt UltrabookTM-lijn verder uit

   Nieuwe Satellite U840W ’s werelds eerste laptop met 21:9 cinematic scherm   Breda, 6 juni 2012 - Toshiba Information


05-06-2012

Toshiba introduceert nieuwe serie slanke zakelijke laptops

  R900-lijn paart draagbaarheid aan duurzaamheid   Breda, 5 juni 2012 - Toshiba Information Systems Benelux brengt een nieuwe serie