Toshiba maakt zich breed

Toshiba maakt zich breed van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  15-12-2008
Trefwoorden: Satellite, 16-inch Laptop, Breedbeeldscherm,

Nieuwe Satellite A350 met HD-display is must voor filmliefhebbers

Breda, 15 december 2008
- Toshiba Information Systems Benelux breidt zijn succesvolle Satellite-laptopserie uit met de A350: dé keus voor consumenten die op zoek zijn naar een allround multimediamachine met geavanceerde communicatiemogelijkheden in een elegant design. De Satellite A350 is Toshiba’s eerste laptop met een 16-inch 16:9 high-definition (HD)-breedbeeldscherm. Een must voor filmliefhebbers dus.

Breedbeeld in 16:9-formaat biedt voordelen voor verschillende typen gebruikers. Gebruikers die graag films op hun laptop bekijken, zullen blij zijn met de afwezigheid van zwarte balken aan de boven- en onderkant van het beeld. De meeste films worden tegenwoordig immers opgenomen in 16:9. Maar ook andere gebruikers zullen de beeldverhouding van het scherm waarderen: zo kunnen zij nu twee webpagina’s tegelijk bekijken en twee documenten met elkaar vergelijken zonder van beeld te hoeven wisselen.

De beeldkwaliteit van de Satellite A350 is eveneens top. Het HD-scherm staat, met zijn resolutie van 1.366 x 768 pixels, borg voor een glashelder en haarscherp beeld. En ook de geluidskwaliteit mag er zijn. De Dolby® Sound RoomTM en de meegeleverde Harman Kardon®-stereospeakers produceren een indrukwekkende ‘virtual surround sound’, zonder extra luidsprekers, thuis én onderweg.

De A350 heeft hetzelfde stijlvolle ontwerp als de andere laptops uit de Satellite-serie, met zijn subtiel reflecterende horizontale ribbels rond toetsenbord en touchpad, cosmic-black LCD-cover en witte LED-verlichting. Omdat design steeds belangrijker wordt in de laptopmarkt, kunnen gebruikers kiezen uit verschillende uitvoeringen. Sommige modellen hebben alleen van buiten een glossy zwarte behuizing, andere een ribbelpatroon aan binnen- én buitenkant.

“Met de Satellite A350 komen wij tegemoet aan de toenemende vraag onder het grote publiek naar laptops met echte 16:9 breedbeeldschermen. Een vraag die ook zal blijven groeien, zo verwachten wij,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “De A350 is onze eerste 16-inch laptop met een 16:9 HD-breedbeeldscherm. Vanaf 2009 zullen wij ons productportfolio in dit segment verder uitbreiden.”

De Toshiba Satellite A350 is in de loop van december 2008 beschikbaar en kost € 899,-inclusief BTW.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl  


NOOT VOOR DE REDACTIE:


Voor beeldmateriaal & specificaties van de Toshiba Satellite A350 kunt u klikken op de onderstaande links:
http://nl.computers.toshiba-europe.com/innovation/series/Satellite-A350-series/1057997/
http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1293

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
Inno.Frencken@toshiba.nl

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
nandab@communicationforce.com


Trefwoorden: 16-inch Laptop, Breedbeeldscherm, Satellite, Toshiba Satellite A350,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share