Toshiba Portégé R600 uitgeroepen tot ‘groenste’ notebook

Toshiba Portégé R600 uitgeroepen tot ‘groenste’ notebook van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  04-02-2009
Trefwoorden: Toshiba, Greenpeace, Portege

Greenpeace Green Electronics Survey 2008 prijst milieubewust ontwerp

Breda, 4 februari 2009
- Greenpeace, een onafhankelijke organisatie die wereldwijd actie voert om milieuproblemen aan de kaak te stellen, heeft de Portégé R600 van Toshiba tot winnaar uitgeroepen in de categorie Notebooks tijdens zijn Green Electronics Survey 2008. Volgens de onderzoekers, die als taak hadden de groenste elektronische producten ter wereld te selecteren, troeft deze lichtgewicht van Toshiba de concurrentie af door het beste te scoren op de eliminatie van toxische stoffen. Ook het hergebruik van plastic onderdelen in de laptop oogstte waardering.

Wij zijn er trots op dat een gerenommeerde en gerespecteerde organisatie als Greenpeace onze inspanningen om het gebruik van gevaarlijke chemicaliën in onze laptops uit te bannen zo hoog inschat,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Wij hebben duurzaamheid al jaren hoog in ons vaandel staan. De toekenning van deze prijs zie ik als een blijk van erkenning voor wat we tot nu toe gepresteerd hebben op milieugebied.”

Toshiba streeft ernaar verantwoord te ondernemen. ‘Committed to People, Committed to the Future. Toshiba’, luidt dan ook de slogan. Het bedrijf wil een vooraanstaande rol spelen in het realiseren van een duurzame samenleving, ook voor toekomstige generaties. Om die doelstelling te bereiken, legt Toshiba zich toe op de vervaardiging van producten die het milieu gedurende hun levenscyclus zo min mogelijk belasten. Het elimineren van giftige stoffen, het spaarzaam omgaan met materialen (onder meer door recycling), het besparen op energie zijn essentiële onderdelen van het bedrijfsbeleid.

Geheel in lijn met deze filosofie bevat de Portégé R600 geen lood, kwik of andere zware metalen. Het met LED’s verlichte beeldscherm, de geavanceerde Intel Centrino 2-processor en de energiezuinige Solid State Drive (SSD) resulteren in een laag stroomverbruik en een lange batterijlevensduur (tot zes uur!) die de milieubelasting verder terugdringen. Bovendien is de laptop Energy Star 4.01-compliant.

De Portégé R600 is de ultieme laptop voor milieubewuste zakelijke gebruikers en consumenten die een ultralichte en duurzame oplossing zoeken zonder dat ze hoeven in te leveren aan functionaliteit en kwaliteit.

Voor meer informatie over het Greenpeace Green Electronics Survey, zie:
http://www.greenpeace.org/international/press/reports/green-electronics-survey-2  

Voor de overige specificaties van de Toshiba Portégé R600, zie:
http://nl.computers.toshiba-europe.com/innovation/series/Portege-R600-Series/1058747/  

1 EU Energy Star is een Europees keurmerk dat strenge eisen stelt aan het energieverbruik van kantoorapparatuur.

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl  

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected] 
 
The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Greenpeace, Portege, Toshiba

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share