Toshiba presenteert harde schijf met valsensor en biometrische authenticatie

Toshiba presenteert harde schijf met valsensor en biometrische authenticatie van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  06-05-2008
Trefwoorden: Beveiliging, Harde Schijf, Secured

Breda, 6 mei 2008 - Toshiba Information Systems Benelux, leverancier van portable computers en toebehoren, breidt zijn serie 2,5-inch opslagoplossingen uit met een nieuwe, extra robuuste externe USB 2.0-harde schijf. Deze SecuRed, bedoeld voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten, beschikt over een 200 GB ingebouwde schijf die beschermd is met een valsensor en een spatwaterdichte behuizing. Uitgerust met een vingerafdruklezer, wachtwoordbeveiliging en harde-schijfencryptie biedt het product geavanceerde beveiligingsfuncties in een stijlvol, compact, lichtgewicht rood omhulsel. De SecuRed is in het tweede kwartaal van 2008 beschikbaar.

“Met de toenemende behoefte aan de opslag van professionele of persoonlijke gegevens worden ook draagbare back-upoplossingen steeds belangrijker,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Beveiliging is cruciaal bij het opslaan van belangrijke gegevens op externe harde schijven - vandaar dat wij er zo veel aandacht aan hebben besteed. De dataopslagcapaciteit van 200 GB in combinatie met de ultramoderne beveiligingsfuncties, ondergebracht in en stijlvol, compact, lichtgewicht apparaat, maakt de SecuRed uniek in de markt.”

De nieuwe harde schijf wordt geleverd met een pakket intelligente beveiligingsfuncties. Zo beschikt de SecuRed naast een spatwaterdichte behuizing ook over een geïntegreerde valsensor. Wanneer deze sensor een vrije val, schok of trilling - in welke richting dan ook - opmerkt, haalt hij de lees/schrijfkop snel tussen de schijven vandaan om mogelijke schade te voorkomen en kostbare gegevens te beschermen. Na het incident kan de gebruiker opnieuw inloggen en alle informatie zonder problemen weer benaderen.

Behalve aan de bescherming tegen invloeden van buiten hecht Toshiba ook veel waarde aan de beveiliging van opgeslagen gegevens tegen ongeautoriseerd gebruik. Dankzij de geïntegreerde vingerafdruklezer heeft alleen degene die geautoriseerd is toegang tot de opgeslagen gegevens en bestanden. Wachtwoordauthenticatie, gebaseerd op een sterk AES 256-bit algoritme en een embedded-softwaresysteem dat harde-schijfencryptie ondersteunt, maakt bijzonder krachtige databeveiliging mogelijk.

Ter vergroting van het gebruiksgemak ondersteunt de SecuRed het draagbare besturingssysteem Nomad en de Redemption Software V2: een uitstekende back-upoplossing met een eenvoudige gebruikersinterface.

De harde schijf is geïntegreerd in een rood-zwartgekleurde behuizing met een blauw verlichte aan/uit-lichtstrip als extra blikvanger. De SecuRed is een aantrekkelijk accessoire voor iedere laptop of desktop-pc. Met zijn lengte van 13 cm, breedte van 18,5 cm en dikte van 1,9 cm neemt de schijf bovendien weinig ruimte in beslag in een draagtas of op het bureaublad.

De SecuRed is leverbaar vanaf de derde week van mei en kost € 199 inclusief btw.
Voor foto's: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=457

 

Trefwoorden: Beveiliging, Harde Schijf, Secured

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share